Foto: Profimedia

zabuna

ISPRAVKA - Sarajevo ne sprema listu nepoželjnih Srba, Dragan Mektić nije izjavio ništa slično

Iako su Večernje novosti, objavile da ministar bezbednosti BiH, Dragan Mektić, priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije, što je vest koju je i naš portal preneo, ta tvrdnja nije utemeljena i u članku se ne pružaju nikakvi dokazi koji bi podržali takve navode.

Politika
> 10:51h

Osim toga, Mektić je nekoliko sati kasnije negirao te navode.

U spornom tekstu bilo je navedeno, između ostalog:

"Prema informacijama lista na spisku bi mogli da se nađu poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari, ali i političari".

foto: Profimedia

U međuvremenu, oglasio se i sam Mektić koji je ovako demantovao pisanje o sastavljanju navodne crne liste osoba iz Srbije.

"To je najobičnija glupost i izmišljotina. Svi sistemi koji se zasnivaju na lažima i dezinformacijama mislim da nemaju svetlu budućnost", ocenio je on.

Ministar bezbednosti BiH smatra da njegovi politički neistomišljenici misle da ga mogu slomiti u njegovim političkim stavovima. "Misle, ali to naprosto nije moguće", naglasio je on za Klix.ba.

Pošto Novosti za iznesenu tvrdnju o Draganu Mektiću nisu ponudile nijedan dokaz, a uzimajući u obzir i Mektićev demantij, ovaj članak je predstavljao lažnu vest.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Profimedia)