Foto: aba liga

loša serija

SVIMA NAM NIJE LAKO: Evo kako Džikić komentariše poraze Budućnosti

Košarkaši Žalgirisa pobedili su u Podgorici ekipu Budućnosti sa 72:60, u utakmici šestog kola Evrolige, a posle meča, trener Budućnosti Aleksandar Džikić rekao je da razume zvižduke, uz objašnjenje da to nije ništa neuobičajeno.

Košarka
> 22:21h

"Nije prijatno. Razumem da su očekivanja velika, da narod nije zadovoljan, to je možda normalno. To je deo sporta, isto. Lepi i nazovi 'ružni' trenuci. Gore-dole, to je normalna stvar", rekao je Džikić na konferenciji za novinare.

Uz čestitke Žalgirusu, on je objasnio da su osnovni razlozi poraza nekonstantni odgovori na agresiju gostiju, kao i pad koncentracije posle grešaka i promašaja. Na konstataciju da se u igri pojedinih njegovih igrača vidi nesigurnost, pa i strah, Džikić je potvrdno klimnuo glavom.

"Da, to se dobro vidi. Pokušavamo da ih zaštitimo od svega, koliko moženo, ali svesni su oni svega. Svesni su očekivanja, svesni su pritiska i nije im lako. Stvarno im nije lako. Svima nama nije lako", objasnio je on.

Budućnost će naredni meč igrati u Baru, protiv Mornara u derbiju sedmog kola ABA lige.

"To je velika utakmica i za njih i za nas, lokalni derbi. Biće motivisani i moramo i mi da budemo motivisani. Da će da bude lako - neće. Doveli su (Bobija) Brauna, a on je igrač koji mislim da može da prikaže dosta u njihovom načinu igre. Da li odmah na početku ili će mu biti potrebno vreme - zavisi. Uspeh na tom meču povezan je sa odbrambenim zadacima", rekao je Džikić na kraju konferencije.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: