Foto: Profimedia

PL JE U NJENIM RUKAMA

NAJMOĆNIJA ŽENA U SPORTU: Na čelu najjače fudbalske lige sedeće jedna dama! Evo ko je nova šefica Premijer lige

Jedno od najjačih nacionalnih fudbalskih takmičenja na svetu vodiće žena. Suzan Dinidž imenovana je za novu izvršnu direktorku Premijer lige, doskorašnja globalna predsednica televizije Animal Planet, koja je u sklopu Diskaveri grupe.

Fudbal
> 11:17h

Dinidž će novu ulogu preuzeti u januaru 2019. godine, kada se mandat Ričarda Skadamora završava nakon skoro 20 godina na toj funkciji.

Suzan Diniž biće tek treća osoba na mestu izvršnog direktora Premijer lige u 26-godišnjoj istoriji elitnog takmičenja u sadašnjem formatu.

„Uzbuđena sam što sam dobila priliku da se okušam u ovoj fantastičnoj ulozi. Premijer liga je veoma bitna ogromnom broju ljudi. Ona predstavlja sam vrhunac profesionalnog sporta, a imati priliku da predvodite tako dinamičnu i inspirativnu organizaciju prava je privilegija. Uz podršku klubova i kolega jedva čekam da nastavim sa uspesima Premijer lige u predstojećim godinama“, rekla je Suzana Dinidž.

Brus Bak, koji je bio na čelu komiteta koji je doneo odluku o novom generalnom direktoru, izjavio je da je Dinidž „izvanredan izbor za tu poziciju“.

„Veoma smo srećni što ćemo imati tako sposobnog lidera u veoma bitnoj ulozi. Imali smo dobre kandidate, ali Suzana se istakla na osnovu svog minulog rada u vođenju složenih kompanija kroz period digitalizacije. Ona je vodeća figura u televizijskoj industriji, dokazano uspešna u radu sa ljudima i razvijanju njihovih talenata. Ona ima idealne kvalitete potrebne za ovaj posao i uvereni smo da će odvesti Premijer ligu do novih visina“, rekao je Bak.

Dinidž ima veliko iskustvo u pregovaranju oko velikih ugovora u vezi sa TV pravima, a poznato je da je tokom godina imala sukob sa Skaj TV, koji će biti jedan od glavnih partnera lige u budućnosti, pa se očekuje da će se ti odnosi ubrzo izgladiti.

Plata, za sada, nije saopštena. Njen prethodnik Skadamor, zarađivao je gotovo tri miliona evra godišnje.

kurir.rs / kurir sport