Foto: EPA, Foto: epa06452805

AFERA TRESE DRŽAVU

PREMIJEROV SIN OPTUŽUJE OCA DA GA JE KIDNAPOVAO, ON ODGOVARA: Laže, bolestan je, ima šizofreniju - HALUCINIRA!

Češki premijer Andrej Babiš pod rastućim je pritiskom pošto su se ove nedelje pojavili navodi o otmici njegovog sina i korupciji, ali je odbacio pozive na ostavku.

Planeta

Babiš je da emotivnu izjavu češkoj televiziji izjavivši da njegov sin "nikada nije bio otet. Nažalost, on je bolestan čovek. To su zle laži i to ću dokazati."

Babiš je odbacio pozive na ostavku i rekao je javnosti da njegov sin iz prvog braka boluje od šizofrenije - mentalne bolesti koja može dovesti do otežane percepcije stvarnosti i halucinacija.

Izveštaji objavljeni ranije ove nedelje citiraju Babiševog sina koji je rekao da ga je saradnik njegova oca silom odveo na Krim prošle godine. Kazao je i da mu je otac zapretio da će ga zatvoriti u psihijatrijsku bolnicu.

Premijer odbacuje optužbe i kaže da je njegov sin, koji sad živi u Švajcarskoj, mentalno bolestan i da je dobrovoljno napustio zemlju. Priznao je da je njegov sin bio u Ukrajini i na Krimu, ali nije naveo razloge tih poseta. Optužio je medije da su poput "hijena" i da pozivaju na linč.

Protest protiv Babiša planiran je za četvrtak.

Babiš, 64-godišnji milijarder s ogromnim poslovnim carstvom, postao je premijer 2017.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: EPA