Foto: AP

opasnost

PREŽIVELI SU POŽARE, SADA IH ČEKA NOVA OPASNOST: Stanovnicima Kalifornije preti TIHA SMRT (VIDEO)

Kvalitet vazduha u severnoj Kaliforniji je među najgorima u svetu nakon požara koji su opustošili tu državu. To je podatak koji prenosi BBC, pozivajući se na podatke koje su objavile institucije koje analiziraju kvalitet vazduha.

Planeta
> 23:01h

Organizacija Parpl Er, koja analizira podatke o kvalitetu vazduha na određenom području, objavila je danas kako je situacija u Kaliforniji sada gora nego u gradovima koji se nalaze u smogom zagađenoj Kini i Indiji.

Škole u Kaliforniji su otkazale nastavu, letovi kasne ili su otkazani. Pišu i kako raste broj pretraga u kojima se ljudi na internetu raspituju gdje mogu kupiti maske za zaštitu od dima.

Vebsajt Ernau objavio je kako je vazduh oko gradova San Francisko i Okland vrlo loš, što znači da bi svi tom području mogli da osete ozbiljnije zdravstvene posledice udisanja.

Oko mesta Elk Grouv i Sakramento vazduh je "opasan" pa će verovatno cela populacija osetiti posledice udisanja, objavljeno je na istom sajtu.

Novinar San Francisko Hronikla je objavio kako je udisanje vazduha u San Francisku ekvivalentno pušenju desetak cigareta. U gradiću Paradajs, koji je uništen požarom, ekvivalentno je pušenju 22 cigare.

Kurir.rs/Index.hr Foto: AP