Foto: Nebojša Mandić

MUKE STANODAVCA

PODSTANARKA IZ PAKLA: Provalila mi je u stan, zamenila bravu i neće da se iseli! Ni sve račune ne plaća!

Maja Prgomet, sestra glavnog hrvatskog državnog tužioca Dražena Jelenića, na zagrebačkom Opštinskom građanskom sudu je podnela tužbu za ometanje poseda protiv svoje nekadašnje podstanarke.

Hrvatska

"Iako sam joj otkazala ugovor o najmu stana 27. avgusta ove godine, Jasna Beganović promenila je bravu na ulaznim vratima uz oštećenje štoka vrata te se na zvuk zvona nije odazvala", rekla je Prgomet u petak na pripremnom ročištu.

Na pripremnom ročištu Beganović se nije pojavila jer joj nije uručen sudski poziv.

U tužbi koju je Prgomet podnela navodi kako je “vlasnik i samostalni posednik stana u Zagrebu” kao i da “ima samo taj stan i da želi da ga uredi za život pa sad trpi nenadoknadivu štetu”.

Reč je o stanu koji se sastoji od sobe, kupatila sa WC-om i kuhinjom s trepezarijom, i to ukupne površine od 36,09 kvadratnih metara.

"Sa sinom živim u očevoj kući, samohrana sam majka i radim kao računovođa i to je jedini stan koji posedujem, a Beganović ne samo da je promenila bravu na vratima, već je skinula moja i stavila protuprovalna," ispričala je Prgomet, koja se obratila sudu kako bi opet došla u posed stana koji je kupila početkom '90-ih.

Ističe kako podstanarka od režija plaća samo struju i da ostali računi dolaze njoj na naplatu.

Kurir.rs/ Jutranji.hr

Foto: Nebojša Mandić