drama u zagrebačkoj psihijatrijskoj bolnici

POLOMIĆEMO TI KOSTI I STRPATI TE U VREĆU: Kolege ucenjivale medicinskog tehničara da će objaviti njegovu tajnu, pa upali u klopku!

Zbog iznude i prijetnji kolegi iz jedne zagrebačke psihijatrijske bolnice, privedena su dvojica medicinskih tehničara.

Hrvatska
> 08:53h

Dvojica privedenih medicinskih tehničara počela su da ucenjuju kolegu (26) pošto su mu rekli da znaju da je imao seksualne odnose sa jednom pacijentkinjom i da njegovo ponašanje šteti ugledu bolnice.

Oni su od mladića tražili da svakom mesečno isplaćujei 1.000 kuna (oko 140 evra) sledeće dve godine. U protivnom, objaviće inkrimišuću informaciju u javnosti i uništiti mu karijeru.

"Polomićemo ti kosti. Strpaćemo te u vreću i odneti na Sljeme, neće te nitko naći", neke su od pretnji. Pretili su mu i neviđenom torturom ako bilo kome na poslu kaže nešto o njihovoj uceni i zahtevima ili obavesti policiju.

Medicinski tehničar je tokom oktobra pristao da isplatiti novac . Kad ga je jedan od ucenjivača zvao da čeka isplatu i novembru, 26-godišnjak je o pretnjama obavestio policiju.

Policija je u dogovoru sa 26-godišnjakom pripremila klopku za reketaše te su oni uhapšeni prilikom predaje označenih novčanica. Posle saslušanja dvojica ucenjivača puštena su da se brane sa slobode.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto shutter