Foto: EPA, Reuters, AP, Profimedia

DRIM TIM

TRAMP U NAPADU, A EVO GDE JE PUTIN! SVETSKI LIDERI KAO FUDBALERI: Pogledajte ko bi igrao na kojoj poziciji! URNEBESNO!

Mnogi svetski lideri zaluđeni su fudbalom, najbitnijom sporednom stvari na svetu. Nemačka kancelarka Angela Merkel ne propušta bitne utakmice nemačke reprezentacije, mađarski premijer Viktor Orban često i zaigra fudbal kao i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Planeta
> 09:02h

Pokušajmo da zamislimo kako bi izgledalo da se jednog jutra svi svetski lideri probude kao fubaleri, a evo ko bi igrao na kojoj poziciji.

U timu bi na golu bio Viktor Orban. Nema nikakve dileme da bi između stativa stao mađarski premijer koji često sam za sebe navodi da brani evropske i hršćanske vrednosti.

Odbrambeni igrač bila bi britanska premijerka Tereza Mej jer nema tog napada koji u dve i po godine, otkad je postala premijerka, nije izdržala. Štoperi, mladi, lakonogi i svestrani bili bi austrijski premijer Sebastijan Kurc i njegov kanadski kolega Džastin Trudo. Prvi brani konzervativce Austrije od islamizma i masovnih migracija. Drugi pak izdržava napade Donalda Trampa i onih koji Kanadu ne vide kao otvorenu zemlju.

Dvoje zadnjih veznih bili bi nemačka kancelarka Angela Merkel i ruski predsednik Vladimir Putin. Njih povezuje ih ćutljivost, smirenost i odličan pregled terena. Prodorna krila su predsednici Kine i Turske, Si Đinping i Redžep Tajip Erdogan, dvojica ideologa koji se ne libe da krenu napred kako bi promenili svoje zemlje, a onda i svet.

Kreativac jasno je, bio bi poslednji liberal Evrope, Emanuel Makron. Od njega bismo očekivali poslednji pas. A u poslednjoj trećini terena, kao napadači caruju američki predsednik Donald Tramp i vođa Severne Koreje Kim Džong-un. Prvi bi postizao malo pogodaka, a ulazio u puno prilika.

Trener bi mogao da bude papa Franjo.

Imate li vi neki predlog?

Kurir.rs/ Vecernji.hr

Foto: Profimedia, EPA, AP, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: