Foto: Dragan Kadić

ko je nova upravnica

IVANA VUJIĆ ZA KURIR: Obećavam da će pozorište ići samo napred!

Pop kultura

Vlada Srbije na današnjoj sednici smenila je upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića! Nakon više od mesec dana krize kroz koju su prolazili nacionalni teatar i glumci, koji su apelovali na katastrofalno stanje u teatru, napokon je stiglo razrešenje koje su svi priželjkivali.

Da bi sprečili štrajk glumaca koji je najavljen na Dan pozorišta, 22. novembra, Vlada Srbije odlučila je da stavi tačku i imenuje rediteljku Ivanu Vujić za novog v. d. upravnika.

Vujićeva (60) redovni je profesor na Fakultetu dramskih umetnosti od 2005. godine, postdiplomske studije režije završila je na Sorboni, a bila je i umetnički direktor Bitefa i Belefa.

Režirala je "Hamleta", "Romea i Juliju", "Vojvotkinju od Malfija" i "Spaljivanje udovica" u Narodnom pozorištu u Beogradu, ali je i režirala i po drugim teatrima - BDP, JDP, Madlenijanumu, Bitefu, a gostovala je i u velikim svetskim metropolama - Njujorku, Parizu, Londonu...

"Hvala na čestitkama, zasad mogu reći i obećati da ćemo ići samo napred, u bolje uslove. Potrudiću se da probudim ljubav i da Narodno pozorište bude onakvo kakvo ljudi očekuju", rekla je za Kurir Vujićeva.

Kurir je prvi pokrenuo razotkrivanje malverzacija u Narodnom pozorištu u Beogradu.

foto: Dragana Udovičić

Kurir/Foto: Dragan Kadić