Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

predsedništvo srbije

VUČIĆ UPUTIO ČESTITKE ČLANOVIMA PREDSEDNIŠTVA BIH I PORUČIO DODIKU: Srbija ostaje iskren i pouzdan prijatelj i partner, možete računati na PODRŠKU SRBIJE!

Politika
> 16:31h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitke članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine, Miloradu Dodiku, Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću, koji su danas položili zakleteve i stupili a dužnost, saopšteno je iz Predsedništv Srbije.

U odvojnoj čestitki Dodiku, Vučić je izrazio uverenje da će odlučnost ostati zaštitni znak njegovog liderstva i da će svojim radom doprineti blagostanju zemlje.

"Saradnja Srbije i BiH i, razume se, RS u okviru BiH, jeste temelj mira i stabilnosti u regionu i samo ih iskrenim i posvećenim zajedničkim radom možemo sačuvati i unaprediti. Uveren sam da će sa Vama, kao predsedavajućim i članom Predsedništva BiH i velikim prijateljem Srbije, saradnja biti intenzivnija, jača i uspešnija", napisao je Vučić.

On je rekao da Srbija ostaje iskren i pouzdan prijatelj i partner i da može računati na podršku Srbije u ostvarivanju ciljeva i planova od zajedničkog interesa, posebno onih za ekonomski napredak i infrastrukturno povezivanje.

Vučić je takodje izrazio zahvalnost za Dodikov lični doprinos podršci u odbrani državnih i nacionalnih interesa Srbije.

U čestitkama Komšiću i Džaferoviću, kako je saopšteno, Vučić je izrazio očekivanje za jačanje saradnje i bilateralnih odnosa Srbije i BiH i poželeo im uspeh na odgovornoj dužnosti.

Vučić im je poželeo da svojim radom doprinesu napretku zemlje i dobrobiti svih njenih gradjana.

"Nadam se takodje da ćete omogućiti da mir i stabilnost političkih prilika u regionu budu oslonac za svima preko potreban ekonomski napredak", napisao je Vučić.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll