Foto: AP/Ilustracija

Vremenska prognoza

POPUŠTA ZIMA, ALI NE I KOŠAVA: Petak širom Srbije vedar i malo topliji, do 11 stepeni

Društvo

U Srbiji će ujutru i pre podne biti oblačno, po kotlinama i dolinama reka zapadne i južne Srbije magla.

foto: AP/Ilustracija

Od sredine dana delimično razvedravanje. U Timočkoj Krajini oblačno i hladno tokom celog dana, saopštio je RHMZ. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, kasnije posle podne u košavskom području u pojačanju, na jugu Banata i u donjem Podunavlju u toku noći jak.

foto: Printscreen/RHMZ

Jutarnja temperatura od 0 do 4 stepena, najviša dnevna od 4 na istoku do 11 na zapadu Srbije.

foto: Printscreen/RHMZ

U Beogradu će ujutru i pre podne biti oblačno, od sredine dana postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura biće oko 3, najviša dnevna oko 9 stepeni.

Prema izgledima za narednih sedam dana, za vikend i u ponedeljak dnevna temperatura biće iznad proseka za ovaj period godine, u subotu i u ponedeljak pre podne u košavskom području duvaće umeren, na jugu Banata i jak, jugoistočni vetar.

foto: AP/Ilustracija

U subotu umereno oblačno, a u nedelju posle podne novo naoblačenje sa kisom najpre u jugozapadnim, a do kraja dana i u ostalim predelima Srbije. Zatim oblacno, povremeno sa kisom, u utorak i sredu uz pad temperature, u brdsko-planinskim predelima kisa ce preci u susnežicu i sneg. Postepeni prestanak padavina oćekuje se od četvrtka, ali će se zadržati hladno vreme.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP)