Foto: YT screenshot

surovo

PRETILO MU IZRUČENJE IZ ZATVORA: Brazilski mafijaš JEZIVIM UBISTVOM pokušao da ostane u VIP ćeliji (VIDEO)

Kako bi ostao u paragvajskom zatvoru u kojem može da se podmiti za VIP tretman, šef zloglasne brazilske kriminalne organizacije ubio je devojku kako bi mu se sudilo u Paragvaju i kako bi tamo ostao!

Planeta
> 20:46h

Paragvajci su u šoku i besni nakon što je vođa kartela Marčelo “Piloto” Pinero ubio 18-godišnju devojku Lidiju Meco u svojoj zatvorskoj ćeliji kako bi sprečio izručenje Brazilu, piše Gardian.

Pinero je bio uhapšen u zajedničkoj policijskoj akciji Brazila, Paragvaja i SAD u decembru prošle godine. On je bio vođa brazilske kriminalne organizacije Komando Vermeljo (Crvena Komanda) koja se primarno bavi krijumčarenjem oružja i droge, pa je u bekstvu od brazilskih vlasti od 2012. godine.

Iako mu je pretilo 26 godina zatvora u Brazilu, po svom hapšenju vođa kartela izjavio je kako bi vrlo rado ostao u Paragvaju koji su poznati po svojim VIP zatvorskim ćelijama za one koji to mogu da plate.

Međutim, kako se približavalo vreme njegovog izručenja policija je sprečila brojne pokušaja da se Pinera izvuče iz zatvora.

Nakon što ga je posetio advokat, vođa kartela primio je 18-godišnju devojku u svojoj ćeliji. Tamo ju je onesvestio i 16 puta ubo desertnim nožem. Mezu su odmah prevezli u bolnicu, međutim ona je proglašena mrtva.

Njegov advokat odmah je zatražio da se za to ubojstvo njegovom klijentu sudi u Paragvaju, međutim paragvajski predsednik Mario Abdo Benitez je umesto toga naredio je njegovo izručenje Brazilu gde je u ovom trenutku u zatvoru s maksimalnim osiguranjem.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Screenshot