Foto: Starsport©

bez bele zastave

ODGOVORNI MITAR MRKELA POSLAO JASNU PORUKU: Crvenu zvezdu niko ne sme da potceni!

Sportski direktor crveno-belih samouveren pred teško gostovanje Napoliju (sreda, 21.00) u petom kolu C grupe Lige šampiona

Fudbal

Fudbaleri Crvene zvezde pokazali su posle spektakularne pobede nad Liverpulom da su dostojni igranja u Ligi šampiona! Srpski prvak u sredu od 21.00 čas igra protiv Napolija, a put Italije krenuće danas.

Sportski direktor Mitar Mrkela kaže da ekipa putuje na jug Italije bez bele zastave, ali da su svesni da je Napoli apsolutni favorit u duelu sa crveno-belima. Rival kojeg sa klube predvodi slavni trener Karlo Ančeloti nije tokom vikenda briljirao u Seriji A. Na domaćem terenu, iako predvođeni skupim zvezdama poput Kulibalija, Zjelinskog, Mertensa, Kaljehona i Insinjea odigrali su bez golova protiv poslednjeplasiranog Kjeva.

foto: Starsport©

- Nisu u krizi, bez obzira što su izgubili boodve. Napoli ima izvanredan tim i biće nam teško protiv njih. Videli smo u Beogradu koliko brzo oni igraju i koliko su kvalitetni. Poznajemo ih dobro i verujem da ćemo se dobro spremiti. I posle veličanstvene pobede nad Liverpulom smatram da smo mi i dalje autsajderi u grupi - kazao je Mitar Mrkela za Kurir.

Italijanski mediji proteklih dana pisali su o snazi Crvene zvezde i njenoj pobedi nad Liverpulom. Jasni su u oceni da Napoli ne sme da se opusti nijednog trenutka, jer bi srpski prvak lako mogao da ga kazni.

- Stojim i dalje iza onog što sam rekao. Međutim, ako nam se ukaže i najmanja prilika sutra u Napulju i u poslednjem kolu protiv PSŽ u Beogradu, mi ćemo znati da je iskoristimo. Crvena zvezda je veliki klub, a mi smo pokazali da nas niko u Ligi šampiona ne sme potceniti - tvrdi Mrkela.

Utakmicu između Napolija i Crvene zvezde sudiće Španac Hezus Hil Mancano.

Stisli zube

Pavkov u avionu, možda i Jovančić i Čaušić

Milan Pavkov trebalo bi da budu u avionu za Napulj, možda i Dušan Jovančić i Goran Čaušić! Filip Stojković u ponedeljak uveče odradio je prvi trening, dok će kapiten Vujadin Savić morati da ostane u Beogradu. Većina od njih nije trenirala dve nedelje, zbog povrede zadnje lože. - Imamo pozitivne naznake što se tiče povređenih fudbalera. Jovančić, Čaušić i Pavkov mogli bi da putuju u Napulj. Pregled magnetnom rezonancom daće konačnu reč. Filip Stojković je odradio prvi trening posle višenedeljne pauze, dok Vujadinu Saviću treba još vremena da bi bio u potpunosti spreman - otkrio je Mrkela.

Hoće pobedu

Ančeloti odmarao igrače za Zvezdu

Trener Napolija Karlo Ančeloti smatra da će Crvena zvezda igrati isto kao i Kjevo. Italijan je rotirao igrače, tako da su Mario Rui i Alan meč počeli s klupe, branio je Orestiz Karnezis, a Fabijan Ruiz i Marek Hamšik nisu ulazili u igru. - Utakmica protiv Kjeva bila je dobar test, jer nas isto čeka protiv Crvene zvezde. Oni će imati sličan pristup utakmici - rekao je Ančeloti.

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir