Foto: Kurir

glumac otvorio dušu

LAZAR RISTOVSKI POTVRDIO DA NAPUŠTA GLUMU: Dobio sam šećer od stresa

Pop kultura
> 09:28h

Publika će 5. decembra konačno moći da pogleda filmsko-istorijski spektakl "Kralj Petar Prvi", a producent i glavni glumac Lazar Ristovski odlučan je da više ne snima filmove.

- Umoran sam. Mislim da se više neću baviti glumom. Naigrao sam se. Dobio sam i šećer - rekao je Ristovski gostujući na Prvoj televiziji.

Najiščekivaniji film godine inspirisan je romanom "Čarape kralja Petra" Milovana Vitezovića, a govori o podvizima srpske vojske u Prvom svetskom ratu, koju je predvodio omiljeni srpski kralj. - Ovo je priča o seljaku koji je u opancima otišao u rat i iz njega izašao kao veliki pobednik. Ukoliko film ne ostavi traga, imaću osećaj kao da ga nisam radio. Meni je najteže bilo snimanje na Krfu. Snimali smo na autentičnim lokacijama i ne mogu da vam ne krenu suze na oči kad snimamo scenu s plave grobnice i bacamo mrtve u more. Kralj Petar nije bio tamo, a mi smo dali sebi slobodu da gleda te scene - rekao je Ristovski.

foto: Promo

On je odgovorio i na napade da je za projekat dobio podršku države. - U film sam uložio sve. Žrtvovao sam se kao otac za sina. Što ne bih podržao vlast koja je uspešna? Nikad nisam bio član ni Komunističke partije. Film danas u Srbiji ne može da se snimi bez države. Iza svakog velikog projekta mora da stoji država. Nemoguće je izvaditi iz džepa dva miliona evra i snimiti film - zaključio je Lazar Ristovski, koji je se nada da će postići uspeh kao i "Južni vetar". Kurir/ Foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: