Foto: Marina Lopičić

skandal za skandalom

OPET SVAĐA U SKUPŠTINI: Pakt protiv Srbije, diktatori i pauza kad joj vreme nije...

Politika
> 16:02h

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović danas je, na kritike opozicije da su podneti "fantomski" amandmani da se ne bi raspravaljalo o budžetu, odgovorio da nju ne zanima ni budžet, ni rasprava, već joj je cilj da predsednika Srbije Aleksandra Vučića proglasi novim Slobodanom Miloševićem i ocenio da postoji pakt protiv Srbije, ali na unutrašnjem planu.

Opozicija odbacije te optužbe i ističe da se nastavlja praksa da se opozicija naziva izdajnicima i plaćenicima. Martinović je u Skupštini Srbije, na čijem je dnevnom redu budžet za iduću godinu, rekao da opozicija ima scenario da se Vučić proglasi za "novog diktatora protiv koga su sva sredstva dozvoljena".

Aleksandar Martinovićfoto: Zorana Jevtić

"U vreme kada (kosovski vicepremijer) Enver Hodžaj javno propagira pakt protiv Srbije na međunarodnom planu, mi na unutrašnjem planu imamo pakt protiv Srbije, Dragana Đilasa i svih onih koje je okupio. Zato su svi došli u skupštinu po nalogu Đilasa i svojih stranih mentora, jer ne mogu da pobede Vučića na izborima, pa onda pokušavaju opstrukcijom u parlamentu i uvredama na njegov račun i račun SNS da izazovu haos, rekao je Martinović."

Poručio je da se ne plaši i da svi mogu da dođu i da viču, da mašu poslovnicima i dodao da je stvar jasna - u pitanju je pakt protiv Srbije.

"To smo već videli 5.oktobra kad od jednog čoveka napravite crnog đavola, pa ga uz pomoć stranaca oborite sa vlasti, pa onda opljačkate sve što može da se opljačka, pa vas onda 2012. godine Aleksandar Vučić zaustavi u krađi", rekao je Martinović.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović odgovorio je da zaista postoji pakt, ali "pakt Aleksandra Vučića, Edija Rame, Haradinaja, Tačija, Mila Đukanovića na čelu s poznatim Bil Klintonom, Tonijem Blerom i drugim zločincima".

"To je jedini pakt koji funkcioniše na Balkanu, kriminalno-politički pakt braće Vučić i braće Đukanović", rekao je Obradović.

Boško Obradovićfoto: Dragana Udovičić

Poslanica Demokratske stranke (DS) Maja Videnović ocenila da se opozicija ponovo proglašava za "izdajnički ološ".

"Da li je neko formirao pakt protiv Srbije zato što se zalaže da se u Narodnoj skupštini čuje reč građana i ono što vi podnošenjem amandmana želite da sakrijete, a to je da ovim budžetom nije predviđeno da se vrate otete penzije, nije predviđeno da se ukine zabrana zapošljavanja", rekla je Videnovićeva.

Ona je dodala da se "svakom čestitom građaninu" onemogućava da radi u onim oblastima koje su usmerene na državu, dok se članovi SNS-s ili recimo šef poslaničke grupe SNS-a zapošljava u Višoj medicinskoj školi.

Radoslav Milojičić, takođe iz DS-a, zatražio je od predsednice parlamenta da Martinoviću oduzme reč i da ga kazni, jer je, kako kaže, čitavu opoziciju nazivao izdajnicima rekavši da su u nekakvom paktu protiv Srbije.

Radoslav Milojičićfoto: Stefan Jokić

"Mi Srbiju volimo najviše na svetu. Nismo u paktu protiv Srbije, ali smo u paktu protiv lopovluka i omalovažavanja građana od strane SNS-a. A ko jeste u paktu protiv Srbije? SNS koja je u koaliciji s Haradinajem i Tačijem", rekao je Milojičić.

Predsednica Skupštine Srbije ocenila je da je deo opozicije danas došao da pravi haos u parlamentu i odredila pauzu od sat vremena ranije nego inače.

Kazala je da lično ne želi da učestvuje u rušenju parlamenta i države.

(Kurir.rs/Tanjug)