Foto: printscreen YT

uspešna godina

KURC ZADOVOLJAN PRVOM GODINOM VLADAVINE: Smanjili smo nezaposlenost, poreze, a biće još manji... AUSTRIJA JE BLAGOSLOVENO OSTRVO!

BEČ - "Austrijska vlada uspešno je vodila zemlju tokom prve godine svog mandata, dok su druge evropske zemlje zaokupljene ozbiljnim problemima" rekao je austrijski kancelar Sebastian Kurc.

Austrija
> 18:30h

"Austrija je blagosloveno ostrvo", rekao je austrijski kancelar ukazujući na nesigurnost oko budućnosti nemačke vlade, talas protesta u Francuskoj, italijanski javni dug i izlazak Velike Britanije iz Evropske unije.

Na konferenciji održanoj povodom godišnjice stupanja na dužnost nove desne austrijske vlade u decembru prošle godine, konzervativni kancelar Kurc i vicekancelar i lider krajnje desnice Hajnc-Kristijan Štrahe izjavili su da su ponosni što su uspeli da uravnoteže budžet za 2019. i prvi put posle 60 godina svedu javni dug na nulu.

Napomenuo je da su uraženi bitni pomaci i reforme na području, zapošljavanja (crveno-bijela-crvena karta) i poreskog rasterećenja turizma, i porodica (portodični bonus).

Oni su pohvalili i sprovedenu migracionu politiku Austrije i EU.

"Uspeli smo značajno da smanjimo dolaske u Europu", rekao je Kurc govoreći o potezima EU u pravcu vođenja čvršće pogranične politike.

Koaliciona vlada Kurcove Narodne partije (ÖVP) i Straheove Slobodarske partije (FPÖ) planira da nastavi i 2019. da smanjuje poreze, podstakne digitalizaciju privrede i kreira održivi model zbrinjavanja za sve veći broj starijeg stanovništva kom je neophodna dugotrajnija pomoć.

"Odlučno smanjujemo poreska opterećenja za radnu populaciju", istaknuo je Šrahe.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen YT