Foto: Printscreen/ Youtube, Printscreen/ Instagram

OBRAČUN NA ULICI

VEĆ JE PREŽIVEO JEDAN NAPAD, LEŽAO U LOKVI KRVI: Marko Bekavac, koji je sinoć upucan u Splitu, robijao zbog ubistva kao MALOLETNIK! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

U pucnjavi koja se sinoć dogodila u Splitu muškarac je ranjen u vrat. Lakše je povređen i pružena mu je lekarska pomoć. Prema nezvaničnim informacijama muškarci su se sukobili na parkingu, a obračun se nastavio ispred zgrade.

Hrvatska
> 09:47h

Prema nezvaničnim informacijama navodno je ranjen Marko Bekavac, a napadač koji ga je ranio je, kako se navodi, ranije osuđen zbog dilovanja droge.

Podsetimo, na Bekavca su pucali i 1. maja ove godine u jednom splitskom kafiću. Tada je ranjen u noge.

Županijsko državno tužilaštvio u Splitu izdalo je ranije poternicu i donelo rešenje o sprovođenju istrage protiv 37-godišnjeg Ivana Giljanovića kog sumnjiče za taj napad u maju, a on je otada u begu.

Bekavac je tada teško ranjen, a život mu je spasen hitnom operacijom. Na šokantnim snimcima koji su tada objavljeni vidi se kako muškarac leži na podu i sav krvav u agoniji doziva pomoć. Nekoliko ljudi okupilo se oko njega i svojom odećom su pokušali da zaustave krvarenje dok ne stigne Hitna pomoć.

20 dana od ranjavanja u noge, Bekavac je opet završio u splitskoj bolnici, i to na Odeljenu intenzivne nege, s teškim povredama glave. Zadobio je krvarenje oko mozga. Povrede glave lekari nisu dovodili u vezu s pređašnjom pucnjavom, tako da se nije znalo kako je povređen. Prema nekim verzijama, navodno su ga pretukli, no moguće je i da je povreda nastala i od slučajnog pada.

Bekavac kao 17-godišnjak osuđen na pet godina zbog ubistva

Bekavac je kao 17-godišnjak nožem 2008. ubio 21-godišnjaka na Bačvicama za šta je bio osuđen na pet godina maloletničkog zatvora.

"Da sad kažem da to nisam hteo da uradim, to više nikome nije ni bitno. Bio sam te večeri na kokainu, ubo sam ga jedanput i nadao sam se da će taj momak ostati živ, ali, nažalost, on je preminuo" rekao je Bekavac 2016. godine.

Samo mesec dana pošto je izašao iz zatvora na Bilicama, u septembru 2016. oteli su ga i brutalno pretukli.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Printscreen/ Youtube i Printscreen/ Instagram