Foto: Starsport©

ABA LIGA

ZVEZDINA IGRA ZA DESETKU: Crveno-beli lako savladali Zadar i nastavili niz bez poraza! (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak u ABA ligi, pošto su danas u Beogradu pobedili Zadar sa 97:70 (22:16, 23:17, 34:20, 18:17) u 10. kolu regionalnog takmičenja.

Košarka
> 20:59h

Zvezda je impresivnom igrom pred nešto manje od 1.000 gledalaca u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" u potpunosti nadigrala Zadar, koji nijednom nije uspeo da pruži pravi otpor šampionu Srbije.

Crveno-beli su već posle prvog poluvremena imali dvocifrenu prednost, a sjajnom igrom u trećoj deonici je rešeno pitanje pobednika.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džo Regland sa 17 poena, a uz to je imao i šest asistencija i četiri skoka, dok je Majk Cirbes dodao 14.

U ekipi Zadra istakao se Kvame Von sa 16 poena, a dva manje ubacio je Mario Litl.

Zvezda je prva na tabeli sa maksimalnim učinkom, dok je Zadar deveti sa tri trijumfa i sedam poraza.

Prva četvrtina

Velika borba i neizvesna igra obeležila je početak meča. Kod Zadrana se u uvodnim momentima isticao Kvame Von, nekadašnji plejmejker Partizana, koji je goste sa četiri poena "održavao u životu", dok je kod crveno-belih blistao Džo Reglend, koji je sa šest poena doneo prednost crveno-belima od 13:10.

Odličan je bio i Boriša Simanić, koji je zauzeo mesto u prvoj petorci, a to je treneru Milanu Tomiću vratio veoma dobrom igrom i postignutom trojkom.

Do kraja prve deonice viđeno je malo poena, pa je Crvena zvezda posle prve četvrtine vodila 22:16.

Druga četvrtina

Zvezda odlično kažnjava izgubljene lopte i greške zadrana i postiže veliki broj poena iz kontranaapada. Polovinom druge deonice domaćio tim je u prednosti 34:24.

Ne uspevaju gosti da pronađu rešenje za agresivnu igru domaće ekipe. Nastavio je vicešampion regionalne lige da povećava prednost. Regland je trojkom doneo vođstvo od 13 razlike svom timu. Posle američkog plejmejkera šut van linije 6,75 pogodio je i Dejan Davidovac za 40:26. Prvo poluvreme završeno je vođstvom crveno-belih 45:33.

Treća četvrtina

Centar crveno-belih Maik Cirbes je bio siguran sa linije penala i dodatno je povećao razliku, ali je odgovorio nakon nekoliko velikih promašaja košem za tri poena Vladimir Dašić. Nisu nikako Zadrani mogli da se suprtostave crveno-belima, koje je šut za tri poena odlično služio.

Pogađao je Bili Beron, precizan je bio i Branko Lazić, dok je Džo Reglend znao da pogodi i posle zakucavanja. Upravo je taj njegov pogodak i doneo prednost Zvezdi od velikih 57:44.

Četvrta četvrtina

Meč je rešen u trećoj četvrtini, ali crveno-beli ni u finišu meča nisu posustajali. Odličan je bio Mohamed Faje, koji je koristio svaki prostor da poentira, te je posle njegovih i poena Stratosa Perperoglua bilo 85:59.

Zvezda je rutinski privela meč keraju i ostvarila desetu pobedu u regionalnoj ligi.

Tok meča

Tim Crvene zvezde je od utorka u punom sastavu i očekuju da će nastaviti seriju pobeda i protiv ekipe Zadra, vrlo nezgodnog protivnika koji je dosadašnje pobede ostvario upravo na gostovanjima.

Crveno-beli su u poslednjoj utakmici pre pauze savladali ekipu Partizana i ostali jedina neporažena ekipa u regionalnom takmičenju, a duel sa Zadranima dolazi nakon skoro jednomesečnog „odsustva" sa domaćeg parketa.

Večerašnji duel će crveno-belima, osim takmičarske utakmice, biti i odlična i prava priprema za meč koji će u sredu igrati sa Brešom u Evrokupu.

U narednom periodu košarkaše Crvene zvezde očekuju mečevi sa Brešom, Megom, Galatasarajem, Cibonom...dok će kalendarska 2018.godina biti završena novim trećim ovosezonskim duelom protiv ekipe Budućnosti 30.decembra.

Meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" počinje u 19.00.

Kurir sport