Foto: Starsport©

naredni cilj je ep

KOKEZA: Burna godina je iza nas...

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza izjavio je danas da je godina na izmaku bila burna, ali uspešna i kao cilj za sledeću najavio plasman na Evropsko prvenstvo na kojem nacionalni tim nije bio od 2000. godine.

Fudbal
> 14:14h

"Iza nas je burna godina, vratili smo se među najbolje reprezentacije sveta učešćem na Mundijalu. U Rusiji smo mogli više, ali nismo se samo mi pitali.

U Ligi nacija smo potvrdili nove ambicije, a ovo rukovodstvo FSS hoće ono što smo čekali 20 godina - plasman na Evropsko prvenstvo", rekao je Kokeza na svečanosti u hotelu povodom dodele "Zlatne lopte" FSS.

On je naglasio da je Srbija na pravom putu, što delom pokazuje i najbolji plasman na FIFA listi u proteklih pet godina.

"I ostale selekcije imale su uspehe, mlada reprezentacija je izborila mesto na EP. To je potvrda velike posvećenosti ljudi u Savezu".

Kokeza je najavio ulaganja u infrastrukturu i izgradnju Nacionalno stadiona, uz pomoć države i predsednika Aleksandra Vučića.

"Isto tako želimo da rekonstruišemo stadione Crvene zvezde i Partizana, sve u sklopu zajedničke kandidature za Mundijal 2030. godine", zaključio je Kokeza.

Kurir sport/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: