Foto: Reuters

PRIVREMENI TRENER

LEGENDA CRVENIH ĐAVOLA VODI MANČESTER JUNAJTED! Poznato je ko će posle Murinja trenirati ekipu (VIDEO)

Engleski fudbalski velikan Mančester Junajted uručio je otkaz menadžeru Žozeu Murinju zbog serije loših rezultata, a sada je poznato i ko će voditi ekipu do kraja sezone.

Fudbal
> 12:58h

Crveni đavoli su povereni dosadašnjem pomoćnom treneru Majklu Kariku.

murinjo i karikfoto: Reuters

Karik je na Old Traford stigao 2006. godine iz Totenhema za 19 miliona funti, što je u to vreme bio šesti najveći transfer u istoriji "Crvenih đavola".

U međuvremenu je odigrao 464 utakmice na kojima je postigao 24 gola, a u poslednjoj je zabeležio asistenciju, spektakularnim dodavanjem za Markusa Rašforda, što mu je 37. proigravanje za gol u dresu velikana sa "Teatra snova".

Karik je sa Junajtedom osvojio ukupno 18 trofeja, uključujući pet Premijer liga, te po Ligu Evrope, Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo.

On je ostao na Old Trafordu kao pomoćnik u stručnom štabu Žozea Murinja, ali i Portugalčeva desna ruka nakon odlaska njegovog dugogodišnjeg glavnog asistenta Ruija Farije.

odeeefoto: Reuters

Portugalac završio sagu na Teatru snova

Iako su britanski mediji ranije preneli da jak ugovor i veliko obeštećenje od 26 miliona evra štite Murinja, uprava Junajteda odlučila je da raskine saradnju nakon poraza u derbiju od Liverpula (3:1).

"Klub želi da se zahvali Murinju na radu u Mančester Junajtedu i želi mu uspehe u budućnosti", saopštio je Junajted.

Ekipa, čiji je deo srpski reprezentativac Nemanja Matić, do kraja sezone imaće privremeno rešenje na klupi, a tek od leta trajnog naslednika Murinj

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: