Foto: Džudo savez Srbije

ČUDO OD DETETA

ONA JE VELIKA NADA SRPSKOG SPORTA: Milica Sekulović iz Pančeva sa baleta prešla na džudo! Do sada osvojila 101 medalju, od toga 69 zlatnih! (FOTO)

Milica Sekulović iz Džudo kluba Dinamo iz Pančeva osvojila je drugu godinu zaredom zlatnu medalju na prvenstvu Srbije za mlađe pionirke.

Ostali sportovi
> 20:00h

Milica je dominirala u kategoriji do 40 kilograma, čime je nastavila nisku medalja. Za samo pet godina bavljenja džudoom osvojila je 101 medalju, od toga 69 zlatnih!

Samo u 2018. godini osvojila je 12 zlatnih medalja, tri srebrne i jednu bronzanu.

"Na džudo sam krenula jer je moj brat Miloš već trenirao i često je išao na turnire, u razne gradove širom Srbije. Pošto volim da putujem i da se takmičim i dokazujem, a sa baletom smo imali samo dva nastupa godišnje, počela sam da treniram džudo", rekla je svojevremeno Milica.

FOTO: Džudo savez Srbije
FOTO: Džudo savez Srbije
FOTO: Džudo savez Srbije
FOTO: Džudo savez Srbije
FOTO: Džudo savez Srbije
FOTO: Džudo savez Srbije
FOTO: Džudo savez Srbije
FOTO: Džudo savez Srbije

Najavljuje još bolju karijeru, a san joj je ulazak u reprezentaciju.

"Maksimalno ću se potruditi da svojim rezultatima zaslužim poziv reprezentacije i time ostvarim svoj san, da se u moju čast sluša himna "Bože pravde". Mnoge devojčice sa kojima sam se borila, a bilo ih je iz Rumunije, Holandije, Rusije, Mađarske, Grčke, Slovačke, bivše Jugoslavije, sada su mi prave i iskrene drugarice, naročito iz klubova iz Srbije. Na turnirima u inostranstvu smo nerazdvojne, bodrimo jedna drugu, sparingujemo, igramo se i družimo, kaže Milica.

Mlada Pančevka nije samo sjajna u džudou. O njenoj svestranosti govori i direktor regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin" dr Dragoljuba Cucića.

"Milica Sekulović je više od dve godine polaznica RCT Mihajlo Pupin, u početku pri grupi za matematiku, a od 6. razreda i pri grupi za fiziku. Odlikuju je izvanredna veslost i inteligencija, i jedna je od nosilaca "mladog talasa" koji će naslediti svoje uspešne prethodnike."

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Džudo savez Srbije)