Foto: EPA / Mario Ruiz

ne može bez reketa

POSLE 15 GODINA PAUZE: Nekada prvi teniser sveta se vraća na teren (VIDEO)

Bivši čileanski teniser Marselo Rios koji je svojevremeno bio broj 1 svetskog tenisa, odlučio je da prekine penziju i ponovo zaigra na profesionalnim turnirima.

Tenis
> 21:44h

Ipak, sve to ne bi bilo ni malo čudno da pomenuti teniser nije već 15 godina van terena.

Čileanac uskoro puni 43 godine, a želja mu je da postane najstariji teniser koji je osvojio jedan ATP turnir, iako je odlučio da igra samo čelindžere.

- Trenirao sam veoma naporno, sa momcima koji igraju na veoma visokom

nivou. Bilo je teško, morao sam da smršam i sada sam na kilaži koju sam imao kao igrač. Osećam se dobro, srećno, u suprotnom ne bih doneo ovakvu odluku - poručio je Rios.

On planira da nastupi na turniru u Ohaju, koji startuje 7. januara.

- Rizikujem da se i povredim do tada, jer treniram mnogo, ali sam spreman i voleo bih da dobijem pozivnicu organizatora i okušam sreću. Osećam se spremno. Zamislite pobednika turnira sa 43 godine. To bi bilo baš lepo - istakao je on.

Da podsetimo, Čileanac je 1998. godine, od kraja marta do kraja aprila, proveo četiri nedelje na prvom mestu liste najboljih tenisera sveta, a onda u avgustu iste godine još dve.

U karijeri je osvojio 18 titula, ali nikada Grend slem, a najbolji rezultat ostvario je 1996, kada je igrao finale Australijan Opena i izgubio od Petra Korde.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: