Antić najavljuje 3.000 novih radnih mesta za Vranjance

To što je ugledni i prestižni "Fajnešel tajms" Vranje rangirao na sedmo mesto malih gradova u Evropi sa povoljnom klimom za investitore, jeste za nas dobra preporuka, a za investitore signal da ih ovde čeka nešto što u drugim sredinama ne mogu pronaći, kaže gradonačelnik Zoran Antić

Srbija
> 03:42h

VRANJE - Dovođenje domaćih i stranih investitora i veća zaposlenost su ciljevi kome će težiti nova lokalna vlast u Vranju, rekao je gradonačelnik Zoran Antić, dodajući da je bez obzira na sve teškoće, realno da za četiri godine u tom gradu bude otvoreno 3.000 novih radnih mesta. "Vranje je centar jedne višestruko heterogene i neuralgične regije. Ovde žive Srbi, Albanci, Bugari i Romi. Ovo je regija u kojoj su pet od ukupno sedam opština ekstremno nerazvijene, u kojoj još egzistira Kopnena zona bezbednosti. Sve se to žestoko odražava na Vranje i lokalnu vlast na čijem sam čelu", naveo je novi gradonačelnik. Antić ističe da koaliciju na vlasti, koju čine socijalisti i naprednjaci, čekaju problemi koje, kako kaže, pred sobom nije imala nijedna dosadašnja vlast. "Za taj obim posla mi već imamo privredne kapacitete, raspoložive resurse, radnu snagu i infrastrukturu, ali i ljute protivnike koji se zovu makro ekonomska kriza, nedostatak novca, odliv kadrova i propadanje privrede", ističe gradonačelnik Vranja. Antić kao zadatak lokalne vlasti na čijem je čelu, vidi i stvaranje opšte povoljne klime, novog privrednog miljea i ambijenta koji će prepoznati domaći i svetski investitori i na osnovu čega će odlučiti da svoj kapital plasiraju baš u Vranju. "To što je ugledni i prestižni "Fajnešel tajms" grad Vranje rangirao na sedmo mesto malih gradova u Evropi sa povoljnom klimom za investitore, jeste za nas dobra preporuka, a za investitore signal da ih ovde čeka nešto što u drugim sredinama ne mogu pronaći", kaže Antić. On ističe da je ta preporuka odavno na stolovima amabasadora Nemačke, Italije, Francuske, Velike Britanije, SAD, Turske, na stolovima vlasnika velikih kompanija i brojnih međunarodnih organizacija. Na primedbu da će putevi do ovih ciljeva, za jednu barem u Vranju neprirodnu koaliciju, biti teški i trnoviti, gradonačelnik Vranja oštro demantuje trenutnim odličnim stanjem između koalicionih partnera na svim nivoima. "Odnosi između mene i lidera naprednjaka Dragana Nikolića, proteklih godinu-dve bili su na granici incidenta. Sada, kao dugogodišnji ozbiljni političari, shodno volji i jednih i drugih birača, moramo sve to da zaboravimo i ja vam tvrdim da će tako biti do kraja mandata", kaže Antić.

Antić, jedan od najmlađih gradonačelnika u Srbiji, kaže i da će dugo pamtiti 2. jul ove godine, prvi radni dan na mestu gradonačelnika, kada su ga probudili informacijom da je izgorela zgrada pozorišta "Bora Stanković" stara 120 godina.