Zamenica gradonačelnika primila nagradu na Samitu gradova

Pašićeva je u ime gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa preuzela nagradu za „Menadžera godine”, koju mu je dodelila organizacija E.B.A a u okviru dosadašnje nagrade „Best Enterprises

Beograd
> 00:08h

BEOGRAD - Zamenica gradonačelnika Beograda Tatjana Pašić primila je sinoć u Dablinu nagradu koja je glavnom gradu Srbije dodeljena u kategoriji „Najbolji gradovi” na drugom po redu Samitu gradova lidera.

Istovremeno, Pašićeva je u ime gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa preuzela nagradu za „Menadžera godine”, koju mu je dodelila organizacija „Europe Business Assembly” (E.B.A), a u okviru dosadašnje nagrade „Best Enterprises”.

–Ove nagrade rezultat su uložene energije i promena u Beogradu, koji su prepoznati ne samo od naših sugrađana već i od međunarodne javnosti. Pomenuta priznanja pružaju Beogradu mogućnost uspostavljanja bolje saradnje sa drugim zemljama u oblasti kulture, nauke i obrazovanja, kao i mogućnost za privlačenje novih investicija. Nagrade su takođe značajne, jer utiču na stvaranje bolje slike o Beogradu i Srbije, a to je svakako podstrek za turiste koji žele da posete naš grad – rekla je Tatjana Pašić, zamenica gradonačelnika Beograda .

Inače, „Europe Business Assembly” (E.B.A) je nezavisno udruženje iz Oksforda koje se bavi razvojem menadžmenta u okviru privredne, naučne i društvene saradnje. Okuplja uspešne pojedince, biznismene, naučnike i lidere. Ciljevi ove organizacije su upoznavanje, umrežavanje i identifikovanje najuspešnijih nosilaca ekonomskih, obrazovnih, kulturnih i društvenih aktivnosti širom sveta. Nagrade koje E.B.A. dodeljuje ustanovljene su 2007. godine. Kategorija „Najbolji gradovi” je ustanovljena 2011. godine, a prvi dobitnik je gradonačelnica Oksforda Elise Benjamin.

Da podsetimo, Beograd je 16. marta 2006, u organizaciji „Fajnenšel tajmsa” proglašen za „Grad budućnosti južne Evrope”, a tri godine kasnije proglašen je od renomiranog turističkog vodiča „Lonli planet” za jednu od deset najboljih turističkih destinacija. Glavni grad Srbije kandidovao se za „Evropsku prestonicu kulture 2020”.