Foto: Printscreen YouTube/IML TV.PRESS

ignorisanje

IZETBEGOVIĆ: Idemo u NATO bez obzira na Dodika! Strane sudije ostaju u BiH! A za Tegeltiju - trgovaćemo, pitanje je kad ćemo ZATEGNUTI KONOPAC i reći NE MOŽE!

SARAJEVO - Predsednik SDA Bakir Izetbegović poručio je danas da iz BiH neće otići strane sudije iz Ustavnog suda BiH i OHR, te da će put ka NATO biti nastavljen, iako se tome protivi predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik.

Bosna i Hercegovina

SARAJEVO - Predsednik SDA Bakir Izetbegović poručio je danas da iz BiH neće otići instrane sudije iz Ustavnog suda BiH i OHR, te da će put ka NATO biti nastavljen, iako se tome protivi predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara o opstrukciji NATO puta te da li će podržati imenovanje Zorana Tegeltije, iz Dodikovog SNSD, za predsedavajućeg Saveta ministara, budući da je član stranke koja opstruira NATO put BiH.

ZORAN TEGELTIJAfoto: Printscreen RTRS

"Da li ćemo podržati Tegeltiju? Videćemo da li ćemo zategnuti taj koNopac. Red je na Srbina, SNSD je pobedio, Dodik sedi u Predsedništvu, mislim da sam vam nagovestio odgovor," kazao je Izetbegović, preneo je portal Klix.

On je Dodika i SNSD optužio da rade ono za šta je, kako je rekao, zainteresovana Rusija.

"Mi smo za NATO i zakoni su za to isto kao i hrvatski i građanski segment isto kao i naši međunarodni partneri", kazao je Izetbegović. Ocenio je da se bez Saveta ministara BiH i državnih zakona ne mogu ispuniti ni one stvari za šta je SNSD zainteresovan.

"Pa ćemo trgovati. Pitanje je kada ćemo mi zategnuti i reći ne može", rekao je Izetbegović. Rekao je i da je SDA BiH stranka koja se ne može svrstavati u korpus sa drugim strankama koje rade na destabilizaciji zemlje. SDA se, dodao je, bori za evropske principe i slobodne medije.

"Naša stranka je osnovana u Rudom, a politiku sprovode u Sarajevu. Danas im je cilj da izbace SDA iz vlasti", kazao je Izetbegović.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen YouTube