Foto: Beta/Beoinfo

ekonomija na zdravim nogama

NIKODIJEVIĆ: Ova godina bila veoma uspešna za Grad Beograd, veliki broj turista stiže na doček Nove godine

Beograd

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da je 2018. godina na ekonomskom i investiocionom planu za grad bila veoma uspešna.

U vestima Prve televizije on je posebno ukazao da je ove godine pokrenut novi investicioni ciklus u srpskoj prestonici.

"Useljeni su prvi stanari u oviru projekta 'Beograd na vodi', potpisan je ugovor za izgradnju fabrike za preradu otpada u Vinči i izgradnju toplodalekovoda od Obrenovca do Novog Beograda. Takođe je osnovano preduzeće 'Metro i voz', kako bi se do kraja 2019. godine krenulo u projektovanje izgradnje metroa u Beogradu", naveo je Nikodijević.

Da je ova godina za Grad Beograd bila veoma uspešna i investiciono i ekonomski, prema njegovim rečima, potvrđuje i gradski budžet za 2019. godinu, koji je prvi put prešao milijardu evra.

"To je dokaz da je ekonomija Beograda, ali i Srbije na zdravim nogama", rekao je Nikodijević i najavio novi ciklus investicija.

Kako prenosi Beoinfo, on je podsetio da se ispred Narodne skupštine tradicionalno organizuju novogodišnji koncerti, 30. i 31. decembra i 1. januara.

"Veliki broj turista je i ove godine odlučilo da Novu godinu dočeka u srpskoj prestonici. Već sada nema mesta u beogradskim hotelima i ta činjenica govori da se Beograd kao turistička destinacija razvija i postaje prepoznatljiva u svetu", zaključio je predsednik gradske skupštine.

(Kurir.rs/Tanjug)