STRAŠNO DETINJSTVO

OTAC JU POLIO KISELINOM DOK JU JE MAJKA DOJILA: Ostala je bez oka, lice joj je puno OŽILJAKA, ali se ona nije predala... Sad je poznata MANEKENKA (VIDEO)

Žena

Indijku Anmol Rodriguez (23) napao je njen otac. Naime, dok je bila beba i dok ju je majka dojila, polio ju je kiselinom.

Majka je umrla, a Anmol je završila u bolnici. Pod nadzorom doktora bila je pet godina. Oca su osudili na zatvorsku kaznu, a Anmol je završila u sirotištu, gde je završila školu.

- Bila sam mala i nisam shvatala da se druga deca razlikuju od mene dok nisam došla u sirotište. Tada sam videla da druga deca drugačije izgledaju - kaže.

Kasnije je završila studije i počela je da živi samostalno. Zahvaljujući svojim kontaktima među ženama političarkama, uspela je stvoriti organizaciju koja pomaže devojkama i ženama poput nje. Iako je izgubila jedno oko i ostali su joj ožiljci na licu, Anmol ponosno pozira kao manekenka. Jednoj je prijateljici koja je takođe povređena u napadu kiselinom pomogla da se uda.

- Žrtvama pomažem edukacijom. Želim da shvate da mogu da upotrebe svoje veštine, da pronađu posao i žive od svog novca. Želim da kao žrtva koja je preživela napad kiselinom postanem manekenka i da proširim svest o tome da napad kiselinom ne mora da značii i kraj života. Nadam se da ću inspirisati žene da svoja lica ne pokrivaju već da hodaju ponosne i samouverene - rekla je Anmol.

Kurir.rs/The Sun/Foto Printscreen/Instagram