Foto: Vladimir Šporčić

EMOTIVNO

ZBOG ZLATA ME JURE UDVARAČI: Srpska odbojkašica otvorila dušu za Kurir

Ostali sportovi

Zlatna devojka srpskog sporta - Tijana Malešević! Energija koju poseduje naša odbojkašica na terenu, ali i van njega je očaravajuća. Osmeh, pozitivno razmišljanje i vrhunski rezultati čine je jedinstvenom u svetu sporta.

Baš zbog toga razgovor s Tijanom mogao je da se vodi o bilo kojoj životnoj temi, a ne samo o lopti. To smo i uradili.

Šta bi bila da nisi odbojkašica?

- Volim prirodu i baš uživam u njoj. Verovatno bih se bavila nekim turizmom, imala ranč... Možda i turističku agenciju - počela je priču Tijana.

Kako se osećaš kao evropska i svetska šampionka, uz to i olimpijska vicešampionka? - Prvi put posle tako velikog uspeha sam ostala u Srbiji i zaista mi prija. Mnogo više osećam veličinu uspeha koji smo postigle osvajanjem svetskog zlata. Uživam, zaista.

foto: Vladimir Šporčić

Da li znaš da napraviš komplet lepinju? - Naravno da znam. Kako da ne znam, bre, čoveče, ja sam ti iz tog kraja. To se kod nas prvo nauči (ha-ha).

Da li se ljudima sviđa tvoj kolač od pasulja, koji voliš da praviš? - Da, da, obožavaju ga svi koji su ga probali.

Nego, uozbiljimo se. Ko će da ti poveruje da postoji zaista kolač koji se pravi od pasulja? - Sigurno da će ljudi koje vole pasulj da mi poveruju. Uostalom, možete pronaći recept na internetu, ako mi već ne verujete (smeh).

Ko te je poslednji put pobedio u kartanju? - Moja najbolja drugarica Nataša. Inače, često baš igramo tablić, uvek kada imamo slobodnog vremena. Ona se baš nervira kada izgubi, ja ne, valjda sam kroz karijeru naučila da podnosim poraze.

Da li ti je svetsko zlato povećalo broj udvarača? - Da, da, jeste mi povećalo broj udvarača.

Možda i zbog nacionalne penzije? - Moguće i da je do toga. Imam dobar miraz (smeh).

Uhvatila si bidermajer u julu na svadbi Bojane Živković, to znači da imaš još šest meseci da ti budeš sledeća? - Retko šta planiram u životu, ali težim ka tome sigurno u narednom periodu.

S kim bi volela da se menjaš na jedan dan? - Ne bih volela da budem ni u čijim cipelama. Ne gledam mnogo u tuđe dvorište, zadovoljna sam svojim životom.

foto: Vladimir Šporčić

Šta bi prvo uradila da se predsednik Srbije?

- Uf, ne volim da donosim krucijalne odluke, tako da bih najpre smenila sebe s tog mesta. Mogla bih da budem savetnik predsednika, na primer. To mi je nekako prikladnije.

Omladina danas, umesto da se divi vama odbojkašicama, gleda neke rijaliti zvezde. Zašto? - Mislim da mnogo toga polazi od kuće. Tako i to. Sve manje dece se bavi sportom, nisu posvećeni kao u moje vreme, nema više sporta na ulici. Sećam se kako smo mi od džaka za krompir pravili mrežu za odbojku, pa rastegnemo kanap od bandere do bandere. Danas toga, nažalost, nema.

Posle osam godina BOŽIĆ KOD KUĆE - KONAČNO!

Kao bomba odjeknula je vest da se Tijana Malešević vraća u Crvenu zvezdu! Sjajna odbojkašica od decembra je članica crveno-belih, što joj je donelo nešto o čemu dugo sanja. - Osam godina nisam slavila Božić kod kuće s porodicom, tako da sam presrećan što ću konačno da budem ovde za ovaj veliki praznik. Nadam se da stiže i brat Nikola iz Rumunije da budemo svi na broju - rekla je Tijana i dodala da će, kao i u inostranstvu, zasukati rukave i napraviti česnicu, rusku salatu i sve ostale specijalitete za božićnu trpezu.

Lična karta

Tijana Malešević

Rođena: 18. mart 1991. Grad: Užice

Karijera

Klubovi: Jedinstvo, Vopero, PTS, Agel, Beledijenši, Agip volej, Nestle Ozaku, Seramuiksan, Crvena zvezda

Uspesi: zlato na SP, zlato i bronza na EP, šampionka Evropske lige, osam klupskih titula

(Kurir.rs/Miloš Bjelinić /Foto: Vladimir Šporčić)