Foto: EPA/ERIK S. LESSER

KAKVO OBJAŠNJENJE

OK, NEMOJ VIŠE DA GOVORIŠ U NJEGOVO IME: Portparol pokušao da opravda skandal slavnog fudbalera koji je napravio MORTUS PIJAN, pa ga POKOPAO još više!

Fudbaler DC Junajteda Vejn Runi bio je dezorijentisan nakon što je uz alkohol, popio prepisane tablete za spavanje u avionu, rekao je njegov portparol, preneli su danas britanski mediji.

Fudbal
> 19:58h

Runi je 16. decembra uhapšen u Vašingtonu "zbog nereda na javnom mestu pod dejstvom alkohola", posle incidenta koji je napravio na aerodromu. On je kažnjen sa 25 dolara, a morao je da plati i još 91 dolar zbog prekršaja nakon što ga je uhapsila aerodromska policija. Novčana kazna je plaćena u petak, pa se neće održati ročište koje je prethodno zakazano za 24. januar.

Njegov portparol pokušao je da objasni situaciju koja je dovela do hapšenja.

"Vejn Runi je uhapšen i zadržan na aerodromu posle dugog leta iz Saudijske Arabije, gde je bio na jednodnevnom poslovnom putu. On je tokom leta uzeo prepisane lekove za spavanje, zajedno sa alkoholom i bio je dezorijentisan po dolasku. Policija mu je prišla i uhapsila ga zbog manje prekršajne prijave", rekao je portparol koji je u ovoj izjavio otkrio i detalje koji nisu procirili u javnost.

vejn runifoto: EPA/LOUDON

On je naveo da je bivši fudbaler Mančester junajteda i Evertona dobio automatsku kaznu i da je ubrzo pušten, kao da je ta situacija sada završena.

"Vejn izražava zahvalnost zbog načina kojim su ga svi tretirali. O ovoj stvari više nećemo komentarisati", rekao je portparol bivšeg kapitena engleske reprezentacije.

Runi je imao dobru prvu sezonu u američkoj Mejdžor ligi sa DC Junajtedom, u koji je prešao u junu prošle godine iz Evertona kao slobodan igrač. ;Postigao je 12 golova u 20 utakmica.

Sezona u MLS ligi počinje u martu, a njegova ekipa igraće protiv šampiona Atlante junajted.

Runi je u septembru 2017. godine priznao da je vozio pod dejstvom alkohola, kada je uhvaćen da vozi po trostruko većoj brzini od dozvoljene. Njemu je tada oduzeta dozvola na dve godine i osudjen je na društveno-koristan rad.

kurir.rs / Beta