POŠTOVANJE

PRVOTIMCI ZVEZDE NA NOVOM GROBLJU: Crveno-beli fudbaleri stigli na sahranu Dragoslava Šekularca! (KURIR TV)

Prvotimci Crvene zvezde stigli su na sahranu druge Zvezde zvezde Dragoslava Šekularca.

Fudbal

Sahrana je zakazana od 14.30 časova na Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu, a veliki broj prijatelja sporta i Šekularca došli su da odaju počast svom poznaniku i prijatelju.

Veliki broj ljudi stigao je na sahranu Dragoslava Šekularca, a većina njih je bila i na komemoraciji na Marakani... Među njima i Dušan Savić, Boško Đurovski, Nenad Bjeković, Marko Pantelić, Nebojša Čović, Petar Škundrić, Moca Vukotić, Ilija Petković, Vladimir Pterović Pižon, Moka Slavnić, Vojin Lazarević, Dika Stojanović, Zoran Filipović, Aleksandar Boričić i mnogi drugi...

Popularni Šeki je bio druga velika „zvezda“ posle Rajka Mitića i jedan od najboljih driblera u istoriji jugoslovenskog fudbala.

Bio je standardni član fudbalske selekcije Jugoslavije i u to vreme i njen najbolji pojedinac. Odigrao je 41 utakmicu i postigao šest golova. Posle incidenta na utakmici, zbog koje je bio kažnjen sa dve godine neigranja, karijera mu je naglo prekinuta.

Dragoslav Šekularac je osnovnu školu, četiri razreda gimnazije, kao i metereološku školu učio u Beogradu. Međutim, za obrazovanje nije mario, jer je fudbal postao njegova glavna preokupacija.

Kad ga je Dimitrije Milojević, nekadašnji fudbaler BASK-a, trener i štamparski radnik Politike, primetio u dvorištu Druge muške gimnazije, odmah mu je bilo jasno koliki talenat poseduje.

Kurir sport

Foto: Printscreen