Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

U PSG očekuju kandidaturu

SERGEJ UMESTO SAŠE JANKOVIĆA: Glumac ide na čelo PSG?!

Izborna skupština pokreta zakazana za 26. januar, konačna lista kandidata do 18. januara

Politika
> 18:44h

Glumac Sergej Trifunović mogao bi da nasledi Sašu Jankovića na liderskoj poziciji Pokreta slobodnih građana. Njegovu kandidaturu očekuju i u PSG, jer funkcioner ovog pokreta i zasad jedini prijavljeni kandidat Aleksandar Olenik kaže za Kurir da i on ima informacije da Trifunović ima nameru da kao kandidat nastupi na izbornoj skupštini 26. januara.

- Čuo sam od saradnika i prijatelja da mu je to namera. Videćemo, uostalom, ko će biti kandidati, jer do 18. januara se mogu podneti kandidature. Zasad sam samo ja formalno kandidat - objašnjava Olenik.

Ipak, Sergej Trifunović juče nije otkrivao svoje namere.

- On može da izjavljuje šta god hoće, ali ja ne želim ništa da komentarišem - izjavio je glumac za Betu.

Politički analitičar Milan Nikolić ocenjuje da bi PSG imao bolju perspektivu ukoliko bi kormilo preuzeo Trifunović, ali samo ukoliko "umiri" svoje javne nastupe.

- Uvek je bolje da lider bude poznata ličnost. Trifunovićevi nastupi su iskreni i temperamentni, a to u politici nisu najpoželjnije veštine. Ukoliko bi poveo PSG, morao bi da bude pažljiviji u javnom obraćanju, jer politika je veština pravljenja kompromisa - objašnjava Nikolić za naš list.

Saša Janković se 17. decembra 2018. povukao s mesta lidera PSG.

(I.K./Foto: Dragana Udovičić)