UZ SVE
Napravite sami PROTEINSKI HLEB i jedite ga koliko hoćete! Ovo je RECEPT uz koji ćete SMRŠATI, a bićete siti
Slobodno ga jedite za doručak uz pečena jaja ili omiljenu šunku, namažite ga sirnim namazom ili na njega stavite avokado kojeg ste samo malo posolili i pobiberili.
Sastojci:
300 grama posnog sira 100 grama mlevenih badema 100 grama usitnjenih lanenih semenki 125 grama usitnjenih ovsenih pahuljica 1 kašičica soli 6 grama praška za pecivo (pola kesice) 8 belanaca 2 kašike susama 2 kašike semenki bundeve (po želji) 2 kašike suncokretovih semenki (po želji)
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte suve sastojke: mlevene bademe, usitnjeni lan, ovsene pahuljice, susam, so, prašak za pecivo i semenke. Dodajte lagano umućena belanca i posni sir, pa dobro promešajte.
Duguljasti kalup za hleb obložite papirom za pečenje pa stavite smesu. Poravnajte kašikom, posipajte još malo sezamom pa stavite da pečete oko 50-60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°Celzijusa .
Kad je hleb pečen, stavite ga na rešetku za hlađenje i pustite da se ohladi pa ga tek onda secite.
Kurir.rs/Zadovoljna hr/Foto Profimedia