Foto: RTRS

prozivka

CVIJANOVIĆEVA KRITIKOVALA KOMŠIĆA I DŽAFEROVIĆA: Oni blokiraju evropski put BiH

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su članovi Predsedništa BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić blokirali sve procese na evropskom putu i tako predodredili BiH za još jedan neuspeh.

Bosna i Hercegovina

Ona je komentarišući izjavu Džaferovića da on i Komšić ništa ne uslovljavaju već traže poštovanje zakona, rekla da oni ne bi blokirali primenu izbornih rezultata niti imenovanje kandidata za predsedavajućeg Saveta ministara da poštuju zakone.

Željko Komšićfoto: EPA

Prema njenim rečima, Džaferović i Komšić su svesno blokirali sve procese, nastojeći da u Savetu ministara zadrže svog predsedavajućeg i ministre iz Republike Srpske čije su partije gubitnici na proteklim izborima.

Šefik Džaferovićfoto: AP

"Osim toga, oni na sastancima sa predstavnicima EU uporno delegiraju pitanje aktiviranja Akcionog plana za članstvo u NATO kao preduslov za kretanje ka EU, a oni im to ne potvrđuju, jer to i nije uslov. Neki visoki funkcioneri EU su im čak i rekli da to i nije pitanje za njih i da ga bespotrebno delegiraju", rekla je Cvijanovićeva.

U utorak će se u Sarajevu održati sednica Saveta ministara na kojoj će se razmatrati predlog godišnjeg nacionalnog programa BiH.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: RTRS