Pare ljude kvare

Razmažena deca bogataša

Eva Rauzing, supruga milionera i naslednika „Tetrapaka“, koja je umrla od heroina, samo je jedna u nizu bogataša koji su završili kao narkomani

Planeta
> 00:00h

LONDON - Životni stil! Amerikanka Eva Rauzing (48), koja je pronađena mrtva u svom domu u Londonu, i njen suprug, britanski milioner i naslednik „Tetrapak“ imperije Hans Kristijan Rauzing (49), samo su jedan od brojnih primera naslednika bogataša koji su postali teški narkomani. Širom sveta, razmažena deca onih koji poseduju ogromne imperije i veliko bogatstvo žive raskalašnim životom, koji prate ekskluzivne žurke, velike količine droge i alkohola, a neki od njih su u stanju da potroše i više od 500 evra dnevno na nekoliko doza narkotika. Mnogi narkomani-bogataši tragično su okončali svoj život u ranoj mladosti, a prema nekim informacijama, i Eva Rauzing je umrla tako što se predozirala heroinom. Psiholozi smatraju da se bogati naslednici tako ponašaju jer od detinjstva nisu naučeni da rade, da imaju obaveze i odgovornosti. Doktor Barni Gatri sa specijalne Partner klinike, u koju dolaze bogataši između 17 i 35 godina s problemom zavisnosti od droge, objasnio je da takve osobe nikad ne odrastu jer imaju previše novca. - Trudim se da shvate da im novac koji sami zarade pruža mnogo veće samopouzdanje i razlog da ujutru ustanu iz kreveta, nego onaj koji im je pao sa neba - istakao je doktor. Međutim, mnogi od njih to nikada ne shvate i po nekoliko puta traže pomoć, a onda se opet vraćaju svom poroku. Tako je bilo sa Evom i Hansom Rauzingom, koji su se upoznali na klinici za odvikavanje.

  • Markiz od Bristola - Džon Harvi

Džon Harvi postao je vlasnik na hiljade ari zemljišta u Engleskoj kada je imao 21 godinu, a bio je poznat kao Markiz od Bristola. Umro je od droge sa svega 44 godine. Porodica je objavila da je Džon potrošio više od osam miliona evra na narkotike.

  • Unuk kancelara - Gotfrid fon Bizmark!

Aristokrata Gotfrid fon Bizmark, čukununuk slavnog pruskog kancelara Bizmarka, koji je izgradio nemačku imperiju, umro je u svom domu u Čelziju u Britaniji tako što je iz sata u sat ubrizgavao ogromne količine kokaina. Tada je imao 44 godine.

  • Kumše princa Čarlsa - Nikolas Načbul

Aristokrata Nikolas Načbul, naslednik bogatstva i titule svog oca lorda Braburna, koga je krstio britanski princ Čarls, višegodišnji je zavisnik od kokaina. Uzrok je psihološka kriza iz detinjstva, kada mu je umrla petogodišnja sestra.