Foto: EPA

PRVA LINIJA ODBRANE

CIA TRAŽI RADNIKE: Špijunska agencija nudi posao, a evo koje veštine traže od kandidata!

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) objavila je u britanskom nedeljniku Ekonomist oglas za posao, u kojem traži "visokoučinkovite, patriotske profesionalce raznolikog opsega porekla, veština i životnih iskustava".

Planeta

Uspešni kandidati treba da "služe SAD sprovođenjem misije Agencije kao prva linija odbrane nacije".

"Zainteresovani smo za kandidate koji su dostupni za puno radno vreme, deo radnog vremena i konsultantske mogućnosti kako kod kuće tako i u inostranstvu," piše u oglasu.

U njemu se navodi da je namenjen "intelektualno znatiželjnom avanturisti koji traži neuporedivu međunarodnu mogućnost visokog uticaja".

"Mi nudimo način života koji izaziva najdublje izvore intelekta, izdržljivosti i prosuđivanja individue. Iako nikakvo specifično poreklo nije neophodno, kandidati s iskustvom u biznisu, preduzetništvu, prodaji, marketingu, nekretninama i upravljanju projektima je veoma poželjno", navodi se u oglasu.

U njemu stoji da "poželjni kandidati treba da poseduju sledeće: državljanstvo SAD, dvojno državljanstvo SAD ili status stanovnika sa zakonitim stalnim boravkom (Lawful Permanent Resident - LPR) u SAD", kao i "tri i više godina međunarodnog iskustva".

Traži im se i "veštine znanja stranih jezika, sposobnost uspešnog prolaska medicinske i bezbednosne obrade", a uz to "indivudue moraju da se fizički nalaze u SAD kako bi se prijavile".

U opisu stoji da "plata nije naznačena" i da je oglas objavljen 10. januara 2019, a traje do 14. januara 2020. godine, a naveden i poštanski pretinac Regrutnog centra u Vašingtonu na koji se šalju prijave.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA