POSVETIO NAGRADU SVOM OCU I PORODICI VUČIĆ: Vladimir Putin Vučiću uručio orden Aleksandra Nevskog

Politika
> 16:52h

Predsednik Rusije Vladimir Putin uručio je orden Aleksandra Nevskog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Ime Aleksandra Nevskog koji je proslavio Rusiju svojim ratnim podvizima i koji je izvojevao slobodu za svoju otadžbinu od stranih zavojevača.

Ovo nagradu su već dobili istaknuti predstavnici srpskog naroda, Knez Miloš Obrenović i Nikola Pašić, a sada ovaj orden zasluženo dobija i Aleksandar Vučić. Vašem ličnom učešću rusko-srpska saradnja posebno napreduje i mi visoko cenimo to što radite. Želim vam uspehe u daljem radu" - rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

foto: Marina Lopičić

Vučić se na ruskom jeziku obratio Vladimiru Putinu:

- Dobiti orden Aleksandra Nevskog velika je čast, ali i velika odgovornost u mom budućem radu u širenju saradnje između dveju zemalja. Ova nagrada je za mene ima veliki značaj - rekao je predsednik Srbije.

- Naš narod nikada neće zaboraviti šta je Vladimir Vladimirovič uradio 2015. kada je Rusija stavila veto na rezoluciju Britanaca po kojoj bi Srbi bili proglašeni za genocidni narod, poručio je Vučić tokom obraćanja na ruskom jeziku.

foto: Marina Lopičić

Predsednik Srbije rekao je da odlikovanje posvećuje svom ocu i porodici Vučić.

- Ovu nagradu želeo bih da posvetim ocu i porodici Vučić iz malog sela Ccipuljić iz kojeg su stanovnici uvek voleli Rusiju. Ovo je ogromna čast, zahvalio bih se narodu Srbije koji je podržao politiku nezavisne i slobodne Srbije, politiku ne lakih, već ozbiljnih i odgovornih koraka. Posebno mojoj deci koja su mnogo toga izdržala i uvek bila uz svog oca, posebno zagrljaj i ljubav šaljem Danilu i Milici i veliko srce za malog Vukana - kazao je srpski predsednik na kraju na srpskom jeziku.

(Kurir.rs)