Foto: EPA / Mauricia Duenas Castaneda

niko nije preuzeo odgovornost

KRVAVI TERORISTIČKI NAPAD U KOLUMBIJI: Zakucao se autom sa 80 kilograma eksploziva u policijsku akademiju! Poginula 21 osoba, a na desetine ranjeno! (VIDEO)

Najmanje 21 osoba je poginula, a 68 je ranjeno u eksploziji auto-bombe u Kolumbiji, izjavila je lokalna policija.

Planeta

Teroristički napadu se dogodio u četvrtak u 9:30 sati po lokalnom vremenu, ispred policijske akademije u kolumbijskom glavnom gradu Bogoti .

Vozač automobila, koji se razneo identifikovan je kao Hoze Aldemar (57). Ni jedna od terorističkih grupa za sada nije preuzela odgovornost za napad.

Kolumbijski predsednik Ivan Duke vratio se u glavni grad sa zapada zemlje, gde je bio na sastanku posvećenom bezbednosti i naredio bezbednosnim snagama da nađu počinioce i privedu ih pravdi.

"Svi Kolumbijci odbacuju terorizam i ujedinjeni su kako bi mu se suprotstavili", napisao je na Tviteru kolumbijski predsednik.

On je rekao da napad "na njihovu omladinu, njihovu slobodu" neće proći nekažnjeno i objavio je trodnevnu žalost.

Sivi "hisan patrol" prišao je policijskoj akademiji "General Santander" u kojoj se upravo održavala promocija za kadete. Kad su stražari pokušali da zaustave vozilo, vozač je dao gas i udario u zid, a zatim je automobil eksplodirao.

U vozilu se nalazilo 80 kilograma eksploziva. Hoze Aldemar nije imao kriminalni dosje, a proverava se da li iza napada stoji Nacionalna oslobodilačka vojska (ELN).

Kurir.rs/BBC

Foto EPA