Foto: Profimedia

VegansKi kolač

NAPRAVITE KREMPITU BEZ JAJA I MLEKA: Kremasti kolač koji se ne peče će vam probuditi SVA ČULA (RECEPT)

Žena

Najlepša veganska krempita - kolač sa ukusom bundeve koji ćete obožavati!

Kada se sirova bundeva ispasira i pomeša sa indijskim orahom i kokosovim puterom (ili kokosovim uljem) dobija se veoma kremasta i glatka smesa, bez upotrebe šporeta, a svi oni vitamini i antioksidanti u bundevi ostaju netaknuti.

Sastojci:

Za mus/krem od bundeve:

2 šolje ispasirane sirove bundeve 1 1/2 šolja potopljenog indijskog oraha 6 kašika kokosovog ulja 1/4 šolje vode 1/4 javorovog sirupa

foto: Shutterstock

Za koru/osnovu:

1 šolja oraha 1/4 šolje urmi 1/2 kašičice cimeta 1/2 kašičice muškatnog oraha Prstohvat soli

Priprema:

Za mus od bundeve: mutiti u blenderu dok se ne dobije glatka smesa.

Za koru/osnovu: u blenderu miksovati orah zajedno sa cimetom i morskom solju dok se ne smrvi.

Dodati urme i blendirati. Ukoliko je potrebno, dodati još urmi dok smesa ne postane testasta. Sabiti u posudu. Ohladiti u frižideru 1-2 sata.

Preko kore preliti mus i ostaviti u frižideru dok malo ne očvrsne.

foto: Profimedia

Kurir.rs/centarzaprirodnumedicinu/Foto Profimedia