Foto: Starsport©

MLADI NAPADAČ VREDNO RADI NA KIPRU

JOVELJIĆ VOLI DA UČI OD STARIJIH: Radujem se svakom golu na treningu kao da sam ga dao na utakmici

Dejan Joveljić je još tinejdžer, ali iza sebe ima nekoliko priprema sa prvotimcima Crvene zvezde.

Fudbal

Supertalentovani napadač je već nastupao u seniorskoj kategoriji, postizao golove, debitovao i u Ligi šampiona, a na Kipru se sprema da bude još ubojitiji u prolećnom delu sezone.

Prvi deo zimskih priprema u Pafosu ulazi u završne dane, a fudbaleri Crvene zvezde naporno rade i u teretani i na terenu.

- Moram da napomenem da su uslovi sjajni, sve je odlično od hotela do terena. Uvek je sve spremno i na nama je samo da vredno radimo. Pre podnevni trening je stvarno bio težak, nezgodno je kada se radi bez lopte, ali svi znamo da to mora da se prođe i zato bez pogovora izvršavamo sve zadatke - kaže Joveljić i dodaje:

- Sjajno je za nas što je lopta uvek prisutna u radu tokom bazičnog dela. Svaki igrač to voli, pogotovo na priprema, zato nam i lakše padaju svi napori. Hvala stručnom štabu što nam zadaje takve vežbe.

Popularni Jovelja vredno radi na terenu, a van njega upija svaki savet iskusnijih saigrača.

- Ovo su mi već šeste ili sedme pripreme sa prvim timom. Volim da pričam i da provodim vreme sa starijim igračima, da učim od njih, da uzimam one dobre stvari, a loše da ispravljam. Trudiću se da i u budućnosti što više radim na sebi i na tom polju.

Svaki napadač živi za golove, a primetno je da 19-godišnjem špicu znači i kada na treningu zatrese mrežu.

- Tako je, radujem se svakom golu na treningu kao da sam ga postigao na utakmici. To je jedini pravi put za napredovanje i jedva čekam nastavak sezone da se svi zajedno radujemo novim pogocima. Imaćemo manje utakmica na proleće nego tokom jesenje polusezone. Spremićemo se najbolje što možemo za sve izazove, a ciljevi se znaju - dva pehara.

Talentovani golgeter je svestan koliko je odmor bitan na pripremama i trudi se da što kvalitetnije provodi malo slobodnog vremena što imaju.

- Najčešće igram šah na telefonu, ali i dosta spavamo. Između napornih treninga moramo da odmaramo i da se što bolje spremimo za drugi deo dnevnog rada - završio je Joveljić.

(FK Crvena zvezda, Foto: Starsport)