Foto: Profimedia

NBA

POZNATE PETORKE ZA OL STAR! Jokić i Dončić nisu među starterima! Samo Lebron je na Zapadu imao više glasova od Luke, ali ni to nije bilo dovoljno da Slovenac bude izabran! (VIDEO)

NBA liga je objavila imena igrača koji će činiti startne petorke na ovogodišnjem Ol Star meču.

Košarka
> 12:10h

Kapiten Zapada biće Lebron Džejms, a zajedno sa njim u startnih pet se nalaze Stef Kari, Džejms Harden, Kevin Durent i Pol Džordž.

Janis Adetokumbo će predvoditi ekipu Istočne konferencije, a saigrači će mu biti Kajri Irving, Kemba Voker, Kavaj Lenard i Džoel Embid.

Startere su izabrali navijači, predstavnici medija i igrači.

Među izabranima nema prve zvezde Denvera Nikole Jokića, ni preostalih srpskih igrača, ali ni Luke Dončića koji je po glasovima bio ispred Stefa Karija i Kevina Durenta.

Luka Dončić je dobio čak 4.242.980 glasova, Samo Lebron Džejms i Janis Adetokumbo su imali više od mladog reprezentativca Slovenije.

Srpski košarkaši - broj glasova:

Nikola Jokić 1.445.989

Bogdan Bogdanović 243.440

Boban Marjanović 123.533

Nemanja Bjelica 121.732

Miloš Teodosić 65.564

Nikola Jokić ima odlične šanse da se nađe u timu Zapada. Bio je sedmi u izboru navijača, odnosno peti u glasanju predstavnika medija i igrača. Preostalih 14 igrača na klupi za rezerve biraju treneri NBA timova, a njihova imena biće poznata 1. februara.

NBA Ol star održaće se 17. februara u Šarlotu.

Ako uspe da savlada CSKA večeras, Barselona Karija Pešića jednom nogom će biti u četvrtfinalu Evrolige, a kvota da će se to desiti je 2,05.Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Barselona - CSKA.

Kurir sport