Foto: Tviter video screenshot

efektno

MADURO SE NE PREDAJE: Vašington razmatra vojnu opciju, ovo je ODGOVOR VENECUELE! (VIDEO)

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro najavio je vojne vežbe koje će se održati od 10. do 15. februara. Snage su spremne da brane teritoriju, obalu i reke od stranih napadača. Osim toga, vojska će preispitati svoj mehanizam za civilnu i vojnu mobilizaciju.

Planeta

Maduro je juče posetio nekoliko vojnih baza i sreo se sa pripadnicima Oružanih snaga zemlje.

Nakon što se predsednik Narodne skupštine Huan Gvaido proglasio za privremenog predsednika, Sjedinjene Američke Države, Kanada i mnoge latinoameričke i evropske zemlje priznale su ovog opozicionog lidera za predsednika države, a Maduro je izjavio da Oružane snage moraju da budu spremne da brane Venecuelu i najavio velike vojne vežbe.

​"Pripremamo se za najvažnije vojne vežbe u našoj istoriji“, rekao je Maduro tokom posete vojnim bazama. On je takođe posetio 41. Oklopnu brigadu u Fort Paramakaju i Pomorsku vojnu bazu "Agustin Armario“ u Puerto Kabelju.

​Ministar odbrane Vladimir Padrino izjavio je ranije da venecuelanska vojska ne podržava samoproglašenog lidera i da je spremna da brani svoj nacionalni suverenitet.

​Maduro je optužio Vašington za organizovanje državnog prevrata u ovoj latinoameričkoj zemlji i rekao da Karakas prekida diplomatske odnose sa Vašingtonom. Odnosi Sjedinjenih Američkih Država i Venecuele odavno su napeti, a Tramp je još u avgustu 2017. u svom golf-klubu u Bedminsteru izjavio da ne isključuje „vojnu opciju“, kako bi se zaustavio haos u Venecueli.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Screenshot