Foto: Printscreen YouTube, Profimedia, Printscreen RT

ISMEJALI RUSOFOBIJU

HIT! Igra NAŠI U SOLZBERIJU osvaja Rusiju! Budite špijun, stignite do Engleske i udrite po novičoku! (VIDEO)

Mihail Bobjor i Nikita Filipov napravili su društvenu igru "Naši u Solzberiju", kojom su ismejali "zapadnjačku rusofobiju" i aferu Skripalj.

Planeta

"Naši u Solzberiju" je špijunska verzija društvenih igara tipa "Čoveče, ne ljuti se" ili "Monopol". Ima ploču za igranje, kocke i figurice, a polazna stanica je Moskva, odakle se kreće na putovanje preko Evrope (tu su stanice Pariz, Ženeva, Amsterdam, London) do Solzberija u Engleskoj. Ko prvi stigne u Solzber, on je taj koji će otrovati nervnim gasom novičokom.

Podsećamo, Velika Britanija je optužila Rusiju za trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solzberiju, gde njih dvoje žive otkako su prebegli iz Rusije. Njih dvoje su otrovani gasom novičokom 4. marta prošle godine, a London je bez ikakvog dokaza optužio Rusiju i zadobio podršku Zapada za sankcije protiv nje. Za trovanje su prozvani Rusi Aleksander Petrov i Ruslan Boširov, koji tvrde da su u Londonu bili turistički.

foto: Printscreen YouTube, Profimedia, Printscreen RT

Cena igrice je 77 rubalja (1,5 evra).

Autori kažu da je igrica nepolitička i da predstavlja duhoviti odgovor na "zapadnjačku rusofobiju" koja je eksplodirala povodom slučaja Skripalj.

Kurir.rs/24sata.hr/Izvestija

Foto: Printscreen YouTube, Profimedia, Printscreen RT