Foto: St. Louise Police, AP

tuga

AMERIČKI POLICAJAC OPTUŽEN ZA UBISTVO IZ NEHATA: Zaigrao ruski rulet sa koleginicom, evo koji potez je bio koban (VIDEO)

Policajac iz Sent Luisa optužen je za ubistvo iz nehata, jer je navodno, upucao koleginicu policajku dok su igrali "ruski rulet".

Planeta
> 08:32h

Natanijel Hendren (29) upucao je partnerku Kejtlin Aliks (24) u stanu u Misuri sitiju u ranim jutarnjim satima u četvrtak, saopšteno je iz policije Sent Luisa.

Iz kancelarije Okružne tužiteljke Kim Gardner kao verovatan uzrok smrti navedena je smrtonosna igra, koja je navodno dovela do ubistva.

Aliks i Hendren su se navodno igrali oružjem kada je policajac izvukao revolver.

"Optuženi je ispraznio cilindar revolvera, a onda ubacio jedan metak nazad u cilindar. Potom ga je okrenuo i nanišanio u stranu i povukao obarač", navedeno je u saopštenju.

Pištolj nije opalio. Potom je, Aliks uzela pištolj, naciljala u Hendrena i povukla obarač. Pištolj ponovo nije opalio.

foto: St. Louise Police

"Hendren je ponovo uzeo pištolj i naciljao na oštećenu i povukao obarač. Pištolj je ovog puta opalio, pogodivši žrtvu u grudi", navedeno je u policijskom izveštaju.

Drugi policajac, koji je takođe bio prisutan dok se sve dešavalo kazao je istražiteljima da je upozoravao Aliks i Hendrena da se ne igraju oružjem i podsećao ih na činjenicu da su policajci. On je bio na izlazu kad se začuo fatalni pucanj.

foto: AP

Dvojica muškaraca odvezla su policajku Aliks u bolnicu, gde je preminula. Obojica su u vreme pucnjave bila na dužnosti. Policijski komesar Džon Hajden nije želeo da komentariše zbog čega se trojka okupila u stanu jednog od njih.

Policajka Aliks, vojni veteran, bila je udata, a radila je kao patrolni policajac. Ona u vreme smrti nije bila na dužnosti, ali je otišla do stana, gde se sastala s dvojicom kolega, piše Independent.

Policija je odmah pokrenula istragu, a obojica policajaca su upućena na

plaćeno odsustvo.

Policijski komesar je u četvrtak događaj okarakterisao kao "slučajnu paljbu iz vatrenog oružja".

Policija Sent Luisa saopštila je i da je optužba sa kojom je policija u petak izašla u javnost "rezultat obećanja koje je komesar dao porodici srtradale Aliks, kazavši da će provesti "detaljnu i kompetentnu istragu".

Kurir.rs/Faktor.ba

Foto: AP/St Louise police