Foto: Profimedia

HOROR!

RODITELJI HTELI DA PRODUŽE LOZU, PA NATERALI NEOŽENJENOG SINA DA ROĐENOJ SESTRI NAPRAVI DETE: Slučajevi incesta potresaju Crnu Goru! Ispovesti koje lede krv!

Odluka Apelacionog suda Crne Gore da potvrdi oslobađajuću presudu Višeg suda u Bijelom Polju i pravosnažno oslobodi V. B. iz tog grada optužnice da je počinio silovanje pokrenula je lavinu o incestu - tabu temi u ovoj izrazito patrijarhalnoj sredini.

Crna Gora
> 13:57h

Naime, V. B. je bio osumnjičen da je u kući u kojoj je u Bijelom Polju živeo sa porodicom kao podstanar silovao svoju tada četrnaestogodišnju kćerku, koja je uzalud dozivala u pomoć.

Očigledno, sud je poklonio poverenje priči osumnjičenog oca, koji je tvrdio da je kćer sve izmislila, što je bila već viđena priča na još nekoliko suđenja u Crnoj Gori, gde su se bezdušni očevi branili na taj način.

Nedugo posle ove vesti, oglasila se izvršna direktorka Crnogorskog ženskog lobija Aida Petrović, tvrdnjom da su u poslednjih 15 godina pomoć ove organizacije zatražile 32 osobe koje su preživele neku vrstu seksualnog zlostavljanja od - oca, strica, ujaka, brata!

Da Crna Gora nije izuzetak, već da svi žele problem da gurnu “ispod tepiha”, potvrđuje za Novosti Angelina Radević iz NVO “Dom nade”, koja navodi primere sa kojima su se susretali, a od kojih se ledi krv.

"Nažalost, imali smo slučaj roditelja koji su želeli da produže porodičnu lozu. Njihov se sin zbog bolesti nije ženio, a oni su doneli odluku da budu posrednici u incestu između svoje dece - sina i ćeri. Ta devojka je imala nepunih 18 godina i rodila je dete"priča o ovom zločinu Radević.

Ona ističe da društvene mreže, na kojima se propagira incest, u čemu su posebno uporne dve grupe osnovane u inostranstvu, koje imaju nekoliko hiljada članova, utiču na mlade, labilne i nesigurne osobe da pođu putem rodoskrvljenja. Tako je bilo i na primeru mladića od 18 godina koji je Crnogorskom ženskom lobiju prijavio incestnu vezu sa majkom od 43 godine, tražeći pomoć kako da iz toga izađe.

foto: Profimedia

"Na ponuđenu pomoć u vidu obezbeđivanja stručnih radnika (psihologa, psihijatra, socijalnih radnika) majka je odgovorila odbijanjem smatrajući da su dovoljno jaki da “igru prekinu sami” - ilustruje Aida Petrović svu kompleksnost ovog problema, i te kako prisutnog u crnogorskom društvu, gde je kult majke, sestre i kćeri, uvek bio visoko na pijedestalu moralnih vrednosti.

Silovao ćerke

U Crnoj Gori se po beskrupuloznosti još pamti slučaj M. K. (53) iz okoline Mojkovca, koji je osuđen na devet i po godina zatvora zbog silovanja dveju kćeri! On je u svojoj kući, u kojoj je živeo sa šestoro dece, silovao maloletnu kći N. K. Nad kćerkom se uz primenu sile iživljavao i u kolibi na katunu na Sinjajevini, ali i u šatorima na Žabljaku i Zlatiboru.Svoju drugu kći R. S. (27), koja je kod oca pobegla sa decom od muža, silovao je na livadi u blizini svoje kuće. Na sudu se branio da nije počinio krivično delo, tvrdeći da je reč o izmišljotinama ćerki.

Kurir.rs/ Novosti.rs

Foto: Profimedia