Foto: Beta/Miloš Miškov

reakcija

KUBUROVIĆEVA: Nasilje i mržnja jedini program Saveza za Srbiju

Politika

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Nela Kuburović izjavila je danas da su lideri opozicionog Saveza za Srbiju još jednom pokazali da su nasilje, uvrede i mržnja prema sopstvenom narodu jedini program koji mogu da ponude građanima i istakla da SNS i Vlada Srbije neće dozvoliti da Srbija ponovo postane zemlja straha.

"Taman kad su svi pomislili da su dotakli dno, predvodnici 'saveza siledžija' Đilasa, Jeremića, Obradovića i ostalih ponovo su pokazali da mogu još niže i još gore. Vođenje politike 'vešala na Terazijama' zajedno s pozivom na linč sina predsednika države, nešto je što mora da bude osuđeno od celog društva", rekla je Kuburović, koja je ministarka pravde u Vladi Srbije.

Ona navodi da je sramno što se jedan od najstrašnijih događaja u novijoj istoriji, vešanje Srba, rodoljuba od strane nacista na Terazijama, koristi danas da bi se zastrašili politički neistomišljenici.

"Ukoliko neko misli da će Srbija ponovo da postane zemlja straha u kojoj je normalno da se preti ubistvom članovima bilo čije porodice, a kamoli predsednika države, u kojoj se ubijaju premijeri, a neko ko nema isto mišljenje progoni i zastrašuje, mnogo se prevario, jer se to neće dogoditi", navela je Kuburovićeva.

Ona je dodala da Vlada Srbije i Srpska napredna stranka, kao okosnica te vlade, neće dozvoliti da se tako nešto dogodi i da će nastaviti da vode politiku mira, kompromisa, čija će ideja vodilja uvek biti bolji život građana, a ne vešala i oružje u rukama.

(Kurir.rs/Tanjug)