Foto: Privatna arhiva

SRBIJO, POMOZI! Da Neda prohoda u osmoj godini! Potrebno je još malo da napravi prvi korak

Društvo

Porodica Kujundžić iz Kragujevca ima bliznakinje od kojih jedna boluje od celebralne paralize. Potrebno je oko 15 hiljada evra za operacije u Beču i lečenje u Slovačkoj i kod tima ruskih lekara - da Neda napravi prvi korak u osmoj godini!

Kada borba za život Vašeg deteta počne njegovim rođenjem, onda i život i poimanje svega oko nas ima drugu dimenziju. Često olako prelazimo preko sudbina uz naše „ne snašlo te“, a oko nas ti mali borci i njihovi roditelji ispisuju priče vredne literature i poučnih poruka koje mogu stati u jednu jedinu reč -ŽIVOT!

Upravo je on ispisao stranice u kojojse porodica Kujundžić, Marija (34) i Stanislav bore da njihova osmogodišnja kćerka Neda napravi prve korake.

Niko nije ni slutio pre osam godina da će blizanačka trudnoća krenuti naopako u 32-oj nedelji...

- Neda se rodila prva. Obe su odmah prebačene na odeljenje neonatologije i tu su provele dva meseca. Naša preslatka devojčica se napatila na samom rođenju, mozak joj je ostao bez kiseonika i tom prilikom je dobila ciste na mozgu. Ciste su se nakon nekog vremena povukle, ali su, nažalost, ostavile oštećenje - priča nam majka Marija.

foto: Privatna arhiva

Do sada neda je imala dve transpaltacije matičnih ćelija u Beču. Rehabilitaciju u Slovačkoj, a lečili su i mišićna vlakna kod tima ruskih lekara u Ćupriji. Potrebno je još samo malo za taj prvi korak. Ali..

- Nedostaje još 14.500 evra za operaciju ćelija u Beču, rehabilitaciju u Slovačkoj u centru „Liberta“ i mišićnu cimbrotoniju od strane tima ruskih lekara u Ćupriji .Veliki deo sredstava smo prikupili preko fondacije „Budi human“ ali još 14.500 hiljda evra nedostaje da vidimo Nedin prvi korak, da posle osam godina počne samostalno da drži glavu - kaže Marija.

A u tih osam godina borbe isprepletalo se sve. Strpljenje, nada, borba i puno, puno ljubavi. Marija nigde ne radi, otac Stanislav (41) bori se za svaki dinar u svojoj autolimarskoj radionici od danas do sutra.

Druga kćerkica bliznakinja Lena pomaže koliko može dete od osam godina. Nikakvih primanja nemaju. I pored svih nedaća i kao večnost duge borbe proširili su porodicu. Dobili su još jednu devojčicu koja nije napunila ni mesec dana. Ponovo je život pobedio. Da ostane tako i da Neda stane na svoje noge

Srbijo pomozi!

foto: Privatna arhiva

APEL ZA POMOĆ!

Za pomoć osmogodišnjoj Nedi da prohoda, može se poslati SMS 231 na 3030

ili uplatom na sledeći broj računa

Dinarski: 160-458762-26

Devizni: 00-540-0001816.6

IBAN broj: RS35160005400001816616

(Kurir.rs/D.Ilić Foto: privatna arhiva)