Foto: EPA

crno na belo

TRAMPA 4 SATA ISPITIVALI U VOJNOJ BOLNICI: Objavljeni rezultati pregleda američkog predsednika koji su mnoge šokirali! Priznao da se nije pridržavao saveta lekara! (VIDEO)

Zdravstveno stanje Donalda Trampa (72) je "veoma dobro", rekao je njegov lekar posle godišnjeg pregleda u vojnoj bolnici koji je trajao četiri sata.

Planeta

"Zadovoljstvo mi je što mogu da saopštim da je predsednik SAD veoma dobrog zdravlja i očekujem da će tako i ostati tokom njegovog mandata pa i duže od toga", rekao je lekar Šon Konlej posle pregleda.

U kratkom saopštenju, u kom se ne navode nikakvi podaci o težini, pulsu i krvnom pritisku, lekar dodaje da su njegovo saopštenje i preporuke u fazi dovršavanja.

Posle prvog lekarskog pregleda pre godinu dana, Roni Džekson koji je tada bio lekar Bele kuće, rekao je da je predsednik "izvrsnog zdravlja" i da nema nikakvih kognitivnih teškoća.

Tada mu je samo preporučeno da pazi na ishranu i određene su mu vežbe kako bi izgubio 4 do 7 kilograma.

"Predsednik priznaje da se nije strogo pridržavao" tih preporuka", rekao je Hogan Gidlej, portparol Bele kuće.

Američki predsednik ne pije alkohol i ne puši, ali je veliki potrošač Kole lajt i ljubitelj brze hrane. Predsednik ne mora da se podvrgava lekarskim pregledima, i nije obavezan da saopštava njihove rezultate javnosti, ali to je postala tradicija.

Kurir.rs/CNN

Foto EPA