Hapšenje

Policija na Egzitu oduzela drogu od 43 osobe

U krugu Petrovaradinske tvrđave uhapšeno je devet stranih državljana zbog osnovane sumnje da su posedovali narkotike, od kojih su dvojica puštena na slobodu, a još u dva slučaja su pronađene supstance za koje se sumnja da se radi o narkoticima

Crna Hronika
> 00:00h

NOVI SAD - Policija je tokom treće večeri "Egzit" (Exit) festival od 43 lica oduzela materijale za koje se sumnja da su opojne droge.

U policija je preduzimajući najavljene mere na suzbijanju i sprečavanju zloupotreba narkotika na tom muzičkom festival, u Egzit kampu uhapsila dvojicu mladića iz Šapca i jednog iz Sremskih Karlovaca i odredila im meru zadržavanja, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno stavljanje u promet opojnih droga.

Pored toga, mera zadržavanja je određena i dvojici stranih državljana, jednom iz Velike Britanije i jednom iz Meksika, koji su u Egzit kampu uhapšeni zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

U krugu Petrovaradinske tvrđave uhapšeno je devet stranih državljana zbog osnovane sumnje da su posedovali narkotike, od kojih su dvojica puštena na slobodu, a još u dva slučaja su pronađene supstance za koje se sumnja da se radi o narkoticima.

Po proceni policije, trećoj festivalskoj večeri na Petrovaradinskoj tvrđavi prisustvovalo je oko 34.000 posetilaca, a, kako se ističe, nisu evidentirana teža krivična dela, niti je bilo masovnijeg narušavanja javnog reda i mira.