Foto: Printscreen

TROJICA IZA REŠETAKA

ZLOČIN IZ MRŽNJE: Napadačima na Zvezdine vaterpoliste preti 12 godina zatvora! (KURIR TV)

Splitska policija uhapsila je dvojicu 25-godišnjaka i jednog 23-godišnjaka zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde.

Ostali sportovi

Svima se na teret stavljaju po dva dela: nanošenje teških telesnih povreda i razbojništvu, zbog oduzimanja klupske majice.

Prema hrvatskim zakonima, zaprećena kazna za nanošenje teških telesnih povreda je od tri do 12 godina zatvora.

Policija je utvrdila da je do napada došlo na terasi kafića na splitskoj Rivi i da su napadači vaterpoliste udarali rukama, nogama i palicama.

"Napadači su ih pri tome nazivali pogrdnim imenima i pretili im, a pošto je 29-godišnjak u begu skočio u more, od njega su i nadalje, uz pretnju nožem, zahtevali da preda odeću sa klupskim obeležjima. Navedeni 29-godišnji inostrani državljanin tom prilikom je lakše povređen", piše u zvaničnom policijskom izveštaju.

Policija je brzo reagovala, a prilikom pretresa stanova privedenih, kod jednog od njih pronašla je majicu oduzetu Zvezdinom vaterpolisti.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su dva 25-godišnjaka i 23-godišnjak iz mržnje pokušali da teško telesno ozlede ili teško naruše zdravlje trojice stranih državljana, a iz istog motiva mržnje su, upotrebom sile i hladnog oružja, na štetu 29-godišnjaka, počinili razbojništvo", dodaje se u saopštenju.

(Novosti, Foto: Printscreen)