Foto: Privatna arhiva

HUMANO

SRBIN NA KILIMANDŽARU Popeo se na krov Afrike zbog dece obolele od raka i uputio apel: Pošaljite SMS na 7175!

Apelujem na sve da pošalju SMS na broj 7175 za decu obolelu od raka i da pomognemo i njima da dođu do svog cilja, ova pobeda je za njih, poručio je Ivan Stevanović iz Mladenovca

Društvo
> 15:56h

Ivan Stevanović (31) iz Mladenovca se nakon sedam dana uspona popeo na vrh Kilimandžara, najviše planine u Africi, jer je želeo da skrene pažnju na decu obolelu od raka u Srbiji i pomoć koja im je potrebna!

Iako Stevanović nije profesionalni sportista, on je godinu dana naporno trenirao i pripremao se kako bi se uoči Međunarodnog dana dece obolele od raka, koji se obeležava 15. februara, popeo na neverovatnih 5.895 metara i apelovao na sve da pomažu hrabrim mališanima koji trenutno vode svoje najvažnije životne borbe.

- Prošle godine popeo sam se na Šar-planinu, ali bio sam svestan da uspon na Kilimandžaro neće biti nimalo lak i da će zahtevati velike i psihičke i fizičke pripreme. Pre nego što sam otišao na sam put, skoro nikome nisam rekao da ovo radim u humanitarne svrhe. Tokom uspona sam nekoliko puta ostajao bez kiseonika i imao halucinacije... Međutim, znao sam da ovo radim zbog mnogo većeg cilja i nisam odustajao. Apelujem na sve da pošalju SMS na broj 7175 za decu obolelu od raka i njima posvećujem svoju pobedu! - rekao je Stevanović, inače tatu-majstor, koji je na Kilimandžaru raširio i srpsku zastavu.

foto: Privatna arhiva

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR tradicionalno će 15. februara organizovati humanitarne skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima u više od 30 gradova širom Srbije. U Beogradu, centralna manifestacija pod sloganom "I ja se borim", biće organizovana u Knez Mihailovoj ulici, gde će se simbolično poslati srce podrške za sve mališane koji se leče od raka, u znak podrške ovim superherojima, ali i onima koji više nisu sa nama.

(Kurir.r/J. Pronić)